News

Komentari 20

Vlasniku Mercedesa bombom poslali upozorenje zbog dugova

Vlasniku Mercedesa bombom poslali upozorenje zbog dugova

M. P. (38) u trenutku eksplozije bio je u automobilu, ali nije ozlijeđen. Prije točno mjesec dana eksplodirala je bomba pod autom u Osječkoj ulici. Glasnogovornica splitske policije kaže da je sigurnost na dobroj razini

Snažna eksplozija postavljena ispod Mercedesa odjeknula je splitskim Skalicama u petak oko jedan ujutro, a naprava se kako doznajemo, aktivirala u trenutku kada je 38-godišnjak upalio vozilo. U ulici Table, na malom parkiralištu među zgradama, oštećeno je još pet automobila kojima su uništena bočna stakla, limarija, ali i rolete na obližnjim stanovima... Na Mercedesu su oštećenja jedva vidljiva golim okom, tek se dobro uočava raspuknuta guma. Eksplozivna naprava bila je postavljena ispod automobila.

M. P. koji je u trenutku detonacije bio u automobilu potražio je liječniku pomoć, prevezen je na Hitni prijem KBC-a Split, no utvrđeno je da nije ozljeđen. Inače, riječ je o muškarcu koji je otprije poznat policiji, zbog droge i nasilja, a navodno je upravo droga, odnosno dugovi, razlog ovom "upozorenju". Na svu sreću u trenutku eksplozije vani nije bilo nikoga.

- Čulo je se kao jača petarda, ali svakako smo se prepali - otkrila nam je žena koja stanuje u blizini parkirališta koje je u petak bilo ograđeno policijskim trakama. Vlasnici oštećenih automobila čekali su kraj očevida kod policijske trake kako bi sami mogli vidjeti kolika je šteta na njihovim automobilima i na koji način će pomiriti te troškove. Problem su imali i oni kojima je ujutro trebao automobil, no nisu ga smjeli pomaknuti.

 


Kako nam kažu neki susjedi, 38-godišnjak ne živi na Skalicama, ali ga viđaju i sudeći po društvu u kojem se kreće povezan je s narko-miljeom. No, nazivaju ih sitnom ribom. Navedeni M. P. već je nekoliko puta bio meta napada proteklih godina. Tako je prije šest godina premlaćen na ulici u centru Splita, a nekoliko godina poslije i u kafiću.
Prije točno mjesec dana ispod automobila u Osječkoj ulici također je postavljena bomba. Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonla Lolić kazala je kako je sigurnost u županiji na dobroj razini.

Najčitaniji članci