Obavijesti

News

Komentari 326

Vojnik koji je dječaku slomio ruku: Pitajte ljude kakav sam

Vojnik koji je dječaku slomio ruku: Pitajte ljude kakav sam
1

Dječak (14) igrao se s prijateljima u čamcu čiji je vlasnik 43-godišnjak, inače hrvatski vojnik. U jednom trenutku dječaka je udario letvom i slomio mu je ruku. Prijeti mu izbacivanje iz vojske i pet godina zatvora

VIDEO

Rado bih vam rekao što je bilo, ali kao djelatna vojna osoba ne smijem ništa komentirati niti davati ikakve izjave. Raspitajte se slobodno među susjedima i prijateljima o meni, rekao nam je vojnik (43) iz Otočca, koji je kazneno prijavljen jer je dječaku (14) na obali Gacke letvom slomio podlakticu ruke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

'Zamahnuo je letvom prema mojoj glavi, podigao sam ruku'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjećamo, dječak se u četvrtak s još troje prijatelja igrao uz obalu rijeke, ulazili su u vojnikov čamac, na što ih je on odlučio otjerati letvom. 

Trojica dječaka su uspjela pobjeći, a 14-godišnjak nije, jer je s tla htio htio uzeti svoj mobitel i novčanik koje je malo prije tamo bio odložio.

- Ništa nismo radili u čamcu, nikakvu štetu, naizmjenično smo ulazili i izlazili i samo smo sjedili u njemu. - rekao nam je ozlijeđeni dječak, opisujući napad.

- Čovjek je izišao iz dvorišta s letvom u ruci tjerajući nas odande. Htio sam uzeti svoje stvari, no on me uhvatio za vrat i bacio na tlo. Zamahnuo je letvom prema mojoj glavi na što sam podignuo ruku da se obranim. Snažno me udario, na ruci se odmah napravila rana i poplavila je, a ruku više nisam mogao micati. - ispričao nam je ozlijeđeni dječak, zatečen muškarčevom reakcijom zbog koje je pretrpio šok i strah, ali i tešku ozljedu, prijelom ruke koja mu je mobilizirana gipsom.

Napao dječaka letvom: Vojniku prijeti izbacivanje iz službe
Napao dječaka letvom: Vojniku prijeti izbacivanje iz službe

Dječakova majka: Zgrožena sam

Majka (35) dječaka šokirana je događajem, ali i prestrašena, time više što muškarca površno poznaje iz viđenja i nikada ništa loše o njemu nije čula, poznato joj je da je bio u vojnim misijama u inozemstvu, te da je i sam otac.

- Zgrožena sam postupkom muškarca, a vjerojatno ću i biti još dugo vremena. Da su djeca što god i napravila, a nisu, ovo sigurno nije način - rekla je majka.

Postupak svog djelatnika oštro je osudio i MORH, kao i njegovi nadređeni koji su se i osobno ispričali majci i dječaku za njegove postupke što im je donekle ublažilo strah.

Krstičević: To je nedopustivo

"Za mene je to nedopustivo. To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske", rekao je ministar Krstičević, priopćio je MORH. 

Ministar je još jednom uputio ispriku maloljetnikovoj obitelji. "U kontaktu sam s načelnikom Glavnog stožera i dao sam zadaću da se obitelj posjeti i da im se i osobno ispričamo u ime cijele Hrvatske vojske. Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske!“", poručio je Krstičević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 326
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a