Obavijesti

News

Komentari 325

Vozača kod Koprivnice kaznili s 24.000 kn! Ostao i bez dozvole

Vozača kod Koprivnice kaznili s 24.000 kn! Ostao i bez dozvole
1

U subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveli su 50 – godišnjeg vozača koji je u 0.10 sati u Koprivnici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,69 promila

VIDEO

Koprivnička policija u utorak je objavila kako su počeli primjenjivati nove, strože odredbe zakona o sigurnosti prometa na cestama. Drastične kazne dobila su protekloga vikenda tri vozača, inače ponavljača prekršaja na cestama.

Tako su u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli 20 – godišnjeg vozača koji je u petak, 2. kolovoza, na cesti – Koprivnica – Peteranec upravljao prije položenog vozačkog ispita neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom VW pod utjecajem alkohola od 1,23 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Ako ne poštujete sigurnosni razmak - kazna 2 tisuće kuna
Ako ne poštujete sigurnosni razmak - kazna 2 tisuće kuna

Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na devet mjeseci, novčanom kaznom od 13.300 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, u subotu, 3. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli su i 50 – godišnjeg vozača koji je u 0.10 sati u Koprivnici u Bilogorskoj ulici vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,69 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Pričaš na mobitel? Tisuću kn! Nisi vezan? Plati još tisuću...
Pričaš na mobitel? Tisuću kn! Nisi vezan? Plati  još tisuću...

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 24.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca.

U nedjelju, 4. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveli su još i 21 – godišnjeg vozača koji je u subotu, 3. kolovoza, u 23.20 sati, u Virju u Novigradskoj ulici vozio pod utjecajem alkohola 2,08 promila. Vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

VIDEO

Pokretanje videa...

00:54

Visoke kazne i u Požegi, tamo su dvojica vozača kažnjena sa 16.000 i 10.000 kuna.

- U ponedjeljak 5. kolovoza 2019., oko 12.20 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, 67-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, nakon što mu je utvrđena brzina kretanja koja je za 31 km/h veća od dopuštene nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici, koji su ga nakon toga slijedili i zaustavili te utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 3,23 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 16 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također u ponedjeljak, oko 19.10 sati na cesti Ovčare-Vetovo, sustavom za mjerenje brzine ugrađenim u tzv. vozilo „Presretač“, 29-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ njemačkih nacionalnih oznaka izmjerena je brzina kretanja od 151 km/h, što je za 61 km/h više od dopuštenog. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promila. Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, istome će biti izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 10 tisuća kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca i po pravomoćnosti naloga određeno 7 negativnih prekršajnih bodova.

Slovenac s 2,32 promila prošao kroz crveno

U nedjelju  oko 4 sata na raskrižju ulice Riva i ulice Sv. Ivana u Puli, policija je zaustavila su BMW, slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 27-godišnji Slovenac. On je na raskrižju prošao automobilom dok je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.

Vozač je alkotestiran, pri čemu je utvrđena koncentracija alkohola od 2.32 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, zadržali su ga u posebnim prostorijama policijske postaje, te mu je određena kazna u iznosu 12.700 kn, određeni su mu troškovi postupka od 500 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju Hrvatske i to u trajanju od tri mjeseca. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 325
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina