News

Komentari 3

Vozio auto s 1,93 promila u krvi, kazna mu je 20.000 kuna

Vozio auto s 1,93 promila u krvi, kazna mu je 20.000 kuna

Našli su rekordera za akciju Vikend pri kojoj pojačano kontroliraju promet. Pokazalo se da nije ni položio vozački. A onda im je još i lagao. Vozača su smjestili iza rešetaka u službenim prostrijama policije do otrježnjenja

Pijani mladić (34) bezbrižno je vozio Peugeot zadarske registracije kroz Kakmu kod Benkovca s 1,93 promila alkohola.

Možda nije znao da se neodgovorna vožnja od lanjskog kolovoza strože kažnjava zbog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama te da prekršaji mogu olakšati džep vozača i za 20 tisuća kuna.

Da su ceste po županiji načičkane nadzornim kamerama i da puno vozača barem na "sumnjivim" mjestima ipak oprezno oduzme gas. On je, unatoč priličnoj nacvrckanosti, sjeo za volan i vozio. Policajci su ga zaustavili u  subotu, 18. siječnja u 23.55 sati prilikom kontrole prometa.

Našli su rekordera za akciju Vikend pri kojoj pojačano kontroliraju promet. Pokazalo se da nije ni položio vozački. A onda im je još i lagao. 

- Policijski službenici Policijske postaje Benkovac su zaustavili 34-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom Peugeot zadarske registracije pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također je utvrđeno da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te se prilikom postupanja policijskim službenicima lažno predstavio - kažu u policiji.

Vozača su smjestili iza rešetaka u službenim prostrijama policije do otrježnjenja. Nakon toga su nad njim proveli kriminalističko istraživanje. 

- Dana  19. siječnja  priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru - izvjestila je policija.

Dodaju da su proteklog vikenda tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 512 vozila i vozača, a poduzeli su 148 represivnih mjera.

Alkotestirali su 101 vozača, od kojih je njih 15 bilo pod utjecajem alkohola, a 63 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine.

Njih 18  je koristilo mobitel za vrijeme vožnje, 22 vozača  su vozila bez zaštitnog pojasa, a dvojica bez položenog vozačkog ispita. Jedan je projurio kroz crveno, a jedan nije ponio vozačku dozvolu. Osam vozača nije poštivalo prometni znak.

- Iz prometa je isključeno 18 vozača i jedno vozilo. U tom se vremenu dogodilo sedam prometnih nesreća u kojima su tri čoveka teško ozlijeđena - javljaju policajci.

Najčitaniji članci