Obavijesti

News

Komentari 22

Vrdoljak poručio Vladi: Radite svoj posao i čuvajte ovu zemlju

Vrdoljak poručio Vladi: Radite svoj posao i čuvajte ovu zemlju
1

Time je još jednom izrazio zabrinutost HNS-a i upozorio na dva ozbiljna problema u hrvatskom društvu – jačanje ekstremizama i dovođenje u pitanje sekularnosti države

VIDEO

- Izvršna vlast mora početi vladati i reagirati, posebno na ekstremne pojave u hrvatskom društvu. Nisu dovoljne deklarativne poruke, nemojte podcjenjivati inteligenciju hrvatskih građana. Imate vlast u rukama, poštuje zakone i Ustav, pokrenite istrage i kažnjavajte one koji krše zakon - poručio je Vladi i predsjednici RH predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak s današnje konferencije u Rijeci u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a. 

Time je još jednom izrazio zabrinutost HNS-a i upozorio na dva ozbiljna problema u hrvatskom društvu – jačanje ekstremizama i dovođenje u pitanje sekularnosti države. 

- Ne smijemo šutjeti. Ako šutimo na slučajeve poput Mirjane Rakić, Ante Tomića, Renea Bitorajca, samo je pitanje dana kada će doći po nas, a onda neće biti nikoga da nas brani. Ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, ni predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ni potpredsjednici Tomislav Karamarko i Božo Petrov u opisu svog posla nemaju praštanje. U opisu posla imaju poštivanje i provođenje hrvatskih zakona i Ustava, a zakon kaže da se na govor mržnje i netrpeljivost odgovara istragom. 

Neka počnu raditi svoj posao, jer je nužno spasiti hrvatske građane od ovakvog poniženja i u Hrvatskoj, i u međunarodnoj zajednici. Moramo zaštititi građane, prvenstveno mlade, od suštinskih laži, obmana i veličanja zla - rekao je Vrdoljak,nadležnima da rade svoj posao, čuvaju zemlju i građane braneći Ustave i zakone.

Govoreći o obilasku HNS-ovih organizacija, Vrdoljak je podsjetio da je HNS odmah nakon izbornog Sabora krenuo na teren i službeno otvorio kampanju za lokalne izbore. 

- Od kolega na terenu želimo čuti specifičnosti i pomoći im, kako bi se, što je moguće bolje, organizirali za lokalne izbore. Kada sve sublimiramo, sa svim županijskim organizacijama, imat ćemo pravu sliku i snage HNS-a, ali i, najvažnije, pravu sliku problema građana u svakom dijelu Hrvatske - zaključio je predsjednik HNS-a. 

Ocijenio je i kako je HNS Primorsko-goranske županije dokaz da postoje dijelovi Hrvatske koji mogu voditi ozbiljnu politiku i donijeti ozbiljan rezultat hrvatskim građanima.

- Od 36 jedinica lokalne samouprave PG županije, HDZ sudjeluje u vlasti u njih 11, SDP u njih 16, a HNS u njih 14. To je vrlo jasna poruka o tome koja je pozicija HNS-a i snaga HNS-a u PG županiji - smatra predsjednik HNS-a PG goranske županije i dožupan primorsko-goranski Marko Boras Mandić, koji je dodao kako je Županijska organizacija počela razgovore sa svojim podružnicama, kako bi dobila sliku s terena i analizirala napravljeno u posljednje tri godine. 

- Želimo analizirati koji projekti su realizirani, a koji se tek trebaju realizirati. I, naravno, želimo vidjeti u kojem obliku za godinu dana izaći na izbore, tko su nam politički partneri i koje su poruke s kojima želimo izaći pred birače - rekao je Boras Mandić te podsjetio da je tradicionalni partner primorsko-goranskog HNS-a SDP, a to opredjeljenje bit će smjer i 2017. godine. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.