Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vrhovni sud odgodio sjednicu: Traže izuzeće suca Rosandića

Vrhovni sud je već, odlučujući u drugom stupnju, djelomično uvažio žalbe Komšića, njegovih roditelja i branitelja te mu smanjio kaznu za pet godina s 30 na 25 godina zatvora

Suđenje Komšiću i trojici prijatelja za oštećivanje automobila Kristine Krupljan
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
58 komentara

U 8.30 sati na Vrhovnom sudu trebala je započeti sjednica o postupku koji se zbog Davida Komšića vodio zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan. No, odgođena je jer je njegov branitelj Veljko Miljević zatražio otklon suca Perice Rosandića iz Vijeća. 

Naime, on je bio predsjednik vijeća Županijskog suda u Velikoj Gorici, koje je odlučivalo o žalbama u predmetu u kojem je Komšić osuđen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Obzirom je taj sud u Velikoj Gorici odlučivao i o primjeni općeg prava na Komšića umjesto maloljetničkog, Miljević smatra da postoji sumnja u njegovu objektivnost.

POGLEDAJTE VIDEO

Nakon što odluče o zahtjevu Miljevića, objavit će termin nove sjednice. 

Inače, vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici kojim je presjedao sudac Rosandić i koje je odlučivalo o žalbi Komšićeva tadašnjeg branitelja Frana Olujića, Davidu je smanjilo kaznu s dvije godine na 14 mjeseci.

Nakon odluke, presuda je pravomoćna 

Na sjednici je trebala biti riječ o žalbama u trećem stupnju te bi ova odluka Vrhovnog trebala biti konačna, odnosno presuda će postati pravomoćna.

Podsjetimo, Vrhovni je već, odlučujući u drugom stupnju, djelomično uvažio žalbe Komšića, njegovih roditelja i branitelja te mu smanjio kaznu za pet godina s 30 na 25 godina zatvora. Na današnjoj sjednici vijeće će saslušati argumente svih strana u postupku te se povući na vijećanje.

OKRŠAJ U PRODAVAONICI Vesna Krupljan: Smijala mi se; Matea Komšić: Pljuvala je bebu

Odluku će objaviti kad je donesu, no do toga može proći i nekoliko mjeseci.

POGLEDAJTE VIDEO: 

David Komšić je svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19) izbo nožem 88 puta. U trenutku napada Kristina je bila trudna s drugim muškarcem. Komšić ju je ubio dok su nakon večere sjedili u njenom automobilu.

Pritisnuo ju je lijevom rukom na vozačko sjedalo sa suvozačkom kako se ne bi micala i 73 puta ubo ju nožem i zadao još 15 ubodno-reznih rana po tijelu i glavi.

KOMŠIĆ TRAŽI NOVO SUĐENJE Izbo ju je 88 puta, obrana tvrdi da je on bio žrtva zlostavljanja

Iako je nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, Vrhovni sud je u svibnju tu kaznu smanjio za pet godina. Sud je to odlučio zbog olakotnih okolnosti - David je rekao da mu je žao, nakon što ju je ubio je plakao i povraćao te vikao drugima da nazovu policiju i hitnu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Možda vas zanima i ovo:
Message