Obavijesti

News

Komentari 180

Bankar Srki iz Vrlike iz trezora uzeo milijune, izašao iz zatvora i kupio motor. Susjedi ga brane

Bankar Srki iz Vrlike iz trezora uzeo milijune, izašao iz zatvora i kupio motor. Susjedi ga brane
5

Srđan Djaković (60) uzeo je 2019. godine oko 11,5 milijuna kuna iz trezora banke. Nakon dvije godine treba mu početi suđenje. Platio je jamčevinu od 200.000 kuna da se brani sa slobode

VIDEO

Nakon gotovo dvije godine u ožujku bi trebalo početi suđenje Srđanu Djakoviću Srkiju (60), bankaru iz Vrlike, kojeg terete za pronevjeru gotovo devet milijuna kuna iz poslovnice OTP banke u studenom 2019. godine.

Suđenje bi trebalo početi na Općinskom sudu u Splitu. Djaković je u istražnom zatvoru proveo pet mjeseci, nakon čega su ga uz jamčevinu od 200.000 kuna, koje je obitelj uzela na kredit, pustili na slobodu. Iz trezora je odnio oko 11,5 milijuna kuna, no dio novca koji je tijekom bijega ostavio obitelji i na još tri adrese, pronađen je. Nakon puštanja na slobodu vratio u svoju kuću u Vrliku.

Vrlički 'Robin Hood': Platio je jamčevinu, pustili ga iz zatvora
Vrlički 'Robin Hood': Platio je jamčevinu, pustili ga iz zatvora

- Ima novi motor, cijelo ljeto se vozao njime, a viđali smo ga i na brodu na Perućkom jezeru. Stalno je u autu i ‘đirava’ okolo, čini se da živi ‘sto na sat’ - kazali su nam susjedi bivšeg bankara.

Nakon što je uzeo novac iz trezora, Djaković je bio u bijegu deset dana, boraveći u Bosni i Hercegovini, kamo ga je preko granice prebacio 46-godišnjak. Taj je muškarac u međuvremenu preminuo, prije nego što su istražitelji stigli doći do njega. Nakon dva tjedna provedena u bijegu Djaković se sam predao policiji priznavši sve i kazavši da je morao vratiti dugove, no gdje i kome, nije poznato.

Mještani Vrlike s kojima smo razgovarali tvrde nam da ga nikad nisu pitali o toj temi jer im to nije ni važno.

'Nisam imala razloga sumnjati, a ispada da sam držala kesu'
'Nisam imala razloga sumnjati, a ispada da sam držala kesu'

- Ma mogli ste ga zamoliti bilo kakvu uslugu, bilo kakvu, sve bi on riješio s lakoćom. Od termina u bolnici, pronalaska posla do nekih tričarija. Na primjedbu da je optužen za pljačku poslovnice banke u kojoj je radio kao voditelj odgovaraju da ih to ne zanima.

- Ako je kriv, odgovarat će, dobit će svoju kaznu. Jedino što mu, eto, pati familija. Triba je na njih mislit – kazuju nam Vrličani, koji su nakon nestanka milijuna ostali bez jedine poslovnice banke u mjestu. Djaković je 7. studenog 2019. godine naručio veću količinu gotovine, navodno se pravdajući kako će ljudi početi povlačiti gotovinu zbog najavljenog zatvaranja poslovnice. Novac je stigao i nestao u petak, 8. studenog 2019. Djakovićev odvjetnik Joško Čeh nije ništa želio komentirati.

- Nisam sklon davanju izjava - kazao nam je jučer u kratkom telefonskom razgovoru. Djakovićeva kolegica iz banke dobila je otkaz jer je istragom utvrđeno da su Djaković i ona razmijenili šifre trezora napravivši tako veliki sigurnosni propust. Tijekom istrage ona je kazala kako je Djaković bio ljutit zbog zatvaranja poslovnice govoreći da treba uzeti novac i pobjeći u Brazil. Dodala je da ga nije ozbiljno shvaćala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca