News

Komentari 1

Vučić: 'Zabrinut sam, nije lako, politički pritisci na Srbiju zbog Putinove odluke bit će sve veći'

Vučić: 'Zabrinut sam, nije lako, politički pritisci na Srbiju zbog Putinove odluke bit će sve veći'

Zato što dobro poznajem Putina, ja sam bio jedan od rijetkih u Europi i svijetu koji sam mogao kazati u kojem smjeru će ovo ići, bez našeg utjecaja, rekao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon razgovora s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom se obratio javnosti. 

Istaknuo je da pozicija Srbije u krizi s Ukrajinom nije laka. 

- Zabrinut sam. Naša pozicija nije laka. Politički pritisci na Srbiju zbog odluke Putina bit će sve veći. Samo ono što sam doživio u posljednja tri dana potvrđuju moje riječi. Slijedi nam nimalo jednostavan period za Srbiju. Danas sam nakon sjednice izdao nalog vojsci, kao vrhovni zapovjednik, da u svakom trenutku budu pripremljeni na najbolji mogući način. Nastavljamo kupovati ono što je najbolje za obranu zemlje - rekao je Vučić, piše Blic

<<< Sve o sukobu Rusije i Ukrajine pratite na našem live članku iz minute u minutu

- I politička i sigurnosna struktura svijeta se ruši. Sve što smo znali do jučer, više ne vrijedi. Naša opredijeljenost za mir mora biti čvrsta i snažna. Ljudi misle da se mir podrazumijeva. Vidite danas da mir u svijetu nije nešto što se podrazumijeva. Ovim se uistinu mijenja svjetski poredak - kazao je Vučić. 

Istaknuo je da je vrlo važno da očuvaju mir. 

- Kakva crna JNA, naša vojska danas je višestruko jača. Zato mi moramo pokazati veću odgovornost od drugih u očuvanju mira - rekao je. 

- Postoje strahovi da se sve ovo može proširiti na druge dijelove Europe i svijeta, pa i na Zapadni Balkan. Zato što dobro poznajem Putina, ja sam bio jedan od rijetkih u Europi i svijetu koji sam mogao kazati u kojem smjeru će ovo ići, bez našeg utjecaja - dodao je.

Najčitaniji članci