Obavijesti

News

Komentari 62

Vučica je pobjegla iz Zoološkog vrta u Osijeku: I dalje ju traže

Vučica je pobjegla iz Zoološkog vrta u Osijeku: I dalje ju traže
1

Voditelj Unikoma Osijek, Vjeran Marijašević, rekao jeda je vučica i dalje štene te da nije opasna za ljude. Ukoliko ju građani vide neka kontaktiraju Zoološki kako bi ju vratili u vrt

VIDEO

U petak u večernjim satima iz Zoološkog je vrta u Osijeku pobjegla mlada vučica, a potraga za njom i dalje traje.

Vučica je stigla u Zoološki vrt u Osijeku iz Zoološkog vrta u Zagrebu tek prije tri dana te se nalazila u prostoru za adaptaciju na novu okolinu prije nego ju smjeste u nastambu za vukove prije nego je pobjegla.

- Mislimo kako je nekako uspjela prokopati zemlju i proći ispod ograde ali to još istražujemo. Nakon toga je pobjegla kroz stražnji dio iza Zoološkog vrta - rekao nam je Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma Osijek koji je zadužen za Zoološki vrt. 

Čim su vidjeli kako je vučica pobjegla obavijestili su policiju, inspektora zaštite prirode i lovačko društvo rekao je Vjeran i naglasio kako je vučica još štene od tek godinu i pol dana te kako su vukovi životinje koje love u čoporu, a ne sami tako da ova vučica kojoj još nisu stigli dati niti ime, ne predstavlja opasnost za ljude već ih se boji tako da građani ne trebaju biti u strahu.

Vjeran je zamolio građane Osijeka da, u slučaju da vide vučicu, odmah nazovu Zoološki vrt Osijek kako bi ju došli uspavati i vratiti u vrt.

Skok: Vučica je draga i zaigrana 

- Vučica je iz zagrebačkog zoološkog vrta otišla u srijedu. Dali smo savjete kolegama u Osijeku nakon njezina bijega. Pozna naše timaritelje, no ne toliko da bi ju mogli dozvati. Nema opasnosti jer vukovi bježe od ljudi. Ona je draga i zaigrana. Okotila se lani u travnju i bili smo jako sretni. No znali smo da će morati otići pa joj nismo dali ime. Morala je ići kako ne bi bilo parenja u srodstvu jer su kod nas njen otac i dva brata, a u Osijeku imaju staru vučicu - rekao je Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog zoološkog vrta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa