News

Komentari 4

Vučićev sin uhvaćen u društvu huligana kojem sude: Novinarki koja ih je ulovila uzeli mobitel

Vučićev sin uhvaćen u društvu huligana kojem sude: Novinarki koja ih je ulovila uzeli mobitel

Poručili su joj i da će biti privedena te su tražili da se obrišu sve fotografije s mobitela jer bi 'mogla imati problema'. Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu djelovali kao policajci

Novinarki srpskog KRIK-a oduzet je mobitel nakon što je fotografirala sina predsjednika Srbije Danila Vučića.

Vučićev sin bio je u društvu Aleksandra Vidojevića poznatijeg pod imenom Aco Rošavi. On je inače huligan blizak kavačkom klanu, a dvojac je u jednom kafiću u centru Beograda gledao nogometni derbi između Zvezde i Partizana.

U blizini je bila i policija, no nitko nije reagirao. Poslije kraće rasprave i nakon što je Vidojević to odobrio, mobitel je vraćen KRIK-ovoj novinarki.

KRIK navodi da se Aleksandar Vidojević u bazi policije Srbije vodi i kao član crnogorskog kavačkog klana, uz to što je član Partizanove navijačke grupe Janjičari. Trenutno mu se sudi jer je sa skupinom svojih huligana demolirao noćni klub Komitet. 

Nakon što je s ulice fotografirala Vučića mlađeg i Vidojevića, prišla su joj nepoznati muškarci i predstavili su se kao službene osobe. Bilo ih je troje i od nje su tražili novinarsku legitimaciju. Rekli su joj da s njima pričeka policiju.

Poručili su joj i da će biti privedena te su tražili da se obrišu sve fotografije s mobitela jer bi "mogla imati problema". Policajcima su se pridružila još dvojica muškaraca, koji nisu djelovali kao policajci niti su se tako predstavili, piše KRIK.

Vidojević je nakon kraće rasprave vratio mobitel novinarki te joj rekao da mu KRIK tekstovima koje o njemu objavljuje ugrožava život. Nakon toga su svi otišli. 

KRIK navodi da je ovo četvrti put da su Danilo Vučić i izvjesni član kavačkog klana viđeni zajedno u javnosti. KRIK se pita zašto se predsjednikov sin druži s čovjekom kojem se trenutno sudi i kojeg policija povezuje s crnogorskim kriminalnim klanom.

Dodaju da predsjednik Aleksandar Vučić nikad to nije objasnio javnosti. 

Krik je inače neprofitna nevladina organizacija koja se bavi istraživanjem kriminala i korupcije u Srbiji.

Najčitaniji članci