Obavijesti

News

Komentari 2

Pjerino Bebić: Orco grupa nije ispoštovala svoj dio ugovora

Pjerino Bebić: Orco grupa nije ispoštovala svoj dio ugovora
3

Glavni direktor Orco grupe pobjegao je samo dan nakon ispitivanja. Otta i još petoricu se sumnjiči da su Sunčanom Hvaru nanijeli štetu od 16 milijuna kuna

VIDEO

Jean-Francois Ott (45), glavni direktor Orco grupe, napustio je Hrvatsku nakon što ga je policija ispitala kao osumnjičenika za sklapanje štetnih ugovora i zloporabu ovlasti. Posebnim izvješćem, koje je dobilo splitsko tužiteljstvo, obuhvaćeni su i Ottova supruga Korin, dva Francuza, člana uprave, Britanac Paul Thomas Potrykus i državljanin BiH Dragan Lazukić. Prema prvim saznanjima, šestorka se sumnjiči da je Sunčanom Hvaru nanijela štetu od 16 milijuna kuna. Širenjem istrage taj bi iznos mogao višestruko porasti.

- Orco tvrdi da je u Sunčani Hvar uložio 400 mil. kuna, a dignuli su kredite u iznosu od 395 mil. kuna. Gdje je onda njihov novac, pitaju me Hvarani - kaže hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

Bebić dodaje da je opće mišljenje kako Orco grupa nije ispoštovala svoj dio sporazuma o javnom privatnom partnerstvu. Nije ga iznenadila policijska akcija jer je, kaže, već šest godina upozoravao na nepravilnosti u radu Orco grupe. Stečaj bi bio najgora opcija jer je u hotelijerskoj tvrtki zaposleno 520 Hvarana, koji hrane najmanje još dva člana obitelji. Hvarani sumnjaju da je Orco grupa dokapitalizaciju obavljala novcima Sunčanog Hvara, a ne svojim, što je dovelo do gubitaka.

Prije no što je 1991. osnovao Orco grupu, Ott je bio trgovac derivatima, a radio je i za francusku skupinu Framatome. Iz policije kažu da mu nakon ispitivanja nikakva prava nisu uskraćena. Istraga se nastavlja u suradnji sa ŽDO-om, Poreznom upravom i Financijskom policijom.

Ott: Orco grupu žele otjerati ljubomorom

Jean-Francois Ott, direktor Orco grupe, rekao je za AFP kako je za njegovo uhićenje kriva 'lokalna ljubomora' kojom pokušavaju Orco grupu otjerati iz Hrvatske. Rekao je kako su mu u utorak prišla šestorica policajaca te su mu rekli kako će ga uhititi ukoliko ne ide s njima. Naglasio je kako je tijekom petosatnog ispitivanja morao odgovarati na optužbe o pronevjeri sredstava prekomjernim plaćanjem usluga nekim dobavljačima. Ott je kazao kako su mu policajci rekli da postupaju po anonimnoj prijavi. Dodao je kako se to čini tipičnim za nezadovoljnoga zaposlenika, koji želi iznijeti lažne optužbe da našteti današnjim vlasnicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.