Obavijesti

News

Komentari 33

'Za informacije želim biti vojni zapovjednik i da vlada odstupi'

'Za informacije želim biti vojni zapovjednik i da vlada odstupi'
3

Breivika je policija ponovno ispitala u petak kad je otkrio da je planirao napasti još neke mete te tražio da vojni i državni vrh da ostavke i njega imenuju zapovjednikom

VIDEO

Norveški ubojica Anders Behring Breivik (32) zatražio je ostavku norveške vlade i abdikaciju kralja Haralda V. ukoliko vlasti žele da im otkrije još informacija, piše AFP. Također je zatražio ostavku vojnog vrha te da njega postave kao glavnog vojnog zapovjednika. Svi zahtjevi su mu odbijeni i nakon 10 sati ispitivanja u petak ipak je pristao surađivati. 

Glavni tužitelj Paal-Federik Hjort Kraby rekao je kako je Breivik bi ''vrlo voljan razgovarati'' i jedino što nikako nije želio otkriti je lokacija ostalih ogranaka organizacije kojoj je tvrdio da pripada.

Trenutačno je u izolaciji u strogo čuvanom zatvoru, a pritvor mu se može produžiti svakih osam tjedana. Dvojica psihijatara početkom tjedna trebala bi ga početi psihološki procjenjivati i zaključiti je li zaista lud. Tužitelj je rekao kako bi suđenje za masakr na Utoyi i atentat u Oslu moglo početi sljedeće godine.

Breivikov odvjetnik Geir Lippestad prošlog je tjedna izjavio kako je njegov klijent vjerojatno malouman te dodao kako je još prerano govoriti hoće li to iskoristiti u obrani. 

Masovni ubojica pun taštine

Kako je objavio britanski Telegraph, 32-godišnji desničarski fanatik odbija fotografiranje u zatvoru kao i zatvorsku uniformu. Želi da se u medijima objavljuju samo fotografije u kojima je lijepo odjeven. Na sud ne želi u ničemu drugome osim u crvenom Lacoste puloveru. 

Breivikov poznanik ispričao je kako mu je krvnik na jednoj zabavi, kada je imao 21 godinu, rekao da je u SAD-u posjetio estetskog kirurga i operirao bradu i nos.

- Bilo mi je čudno, ali se u to vrijeme često družio s ljudima koji su bili opsjednuti vlastitim izgledom - rekao je poznanik.

Nakon pokolja više Norvežana podupire laburiste

Vodeća norveška stranka laburista od napada 22. srpnja ima za 11,1 posto veću podršku građana nego mjesec prije. Stranku premijera Jensa Stoltenberga sada podupire 41,7 posto Norvežana. Desničarsku Stranku napretka, čiji je Breivik bio  član do 2006. godine, podupire tri posto manje građana nego u lipnju. Za njih bi glasalo 16,5 posto Norvežana.

Anketa je provedena na uzorku od 500 ispitanika, prenosi AFP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...