Obavijesti

News

Komentari 85

Za obitelj bolesnih djevojčica je prikupljeno 2,2 milijuna kuna

Za obitelj bolesnih djevojčica je prikupljeno 2,2 milijuna kuna
1

DOBRI LJUDI: Jedna kći obitelji Špionjak preminula je od encefalitisa, a dvije se još bore s bolesti. Od skupljenog novca sagradit će novu kuću. Stara je bila puna vlage

VIDEO

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata INA Slavonija iz Babine Grede zatvara račun koji smo otvorili na ime obitelji Špionjak, za pomoć njihovim teško bolesnim djevojčicama, jer smo sakupili dovoljno novca da podmirimo sve njihove dugove i odblokiramo njihove račune. Također, želimo reći kako je humanitarna akcija bila više nego nevjerojatna. U samo 11 dana sakupljeno je 2,2 mil. kn, kaže Pero Knežević, predsjednik udruge.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video vijesti 02-04 01:23

Akcija za sedmeročlanu obitelj Špionjak iz Babine Grede pokrenuta je kad se saznalo da tri od njihovih pet kćeri boluju od teškog oblika encefalitisa, upale mozga. Anita (12), Tea (11), Nikolina (9), Branka (7) i Blaženka (6) djevojčice su supružnika Marija i Mateje Špionjak. U samo nekoliko dana razlike u ožujku, Tea, Branka i Blaženka našle su se na aparatima za održavanje života u zagrebačkoj Bolnici “Fran Mihaljević”. Nažalost, dok je trajala akcija pomoći za financijski ugroženu obitelj, malena Branka preminula je uslijed posljedica bolesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mama i tata nisu je, zbog korona virusa, uspjeli posjetiti tri tjedna u bolnici, a potom su došli k njoj dva sata nakon što je umrla. Tek da se oproste od djeteta. Starija Tea se oporavila tek toliko da može doći kući, ali joj je još oduzeta lijeva strana tijela, dok se najmlađa Blaženka uspjela izboriti za život i svakim danom pokazuje sve veći napredak, iako je još u komi zbog upale mozga.

- Ova količina novca za nas je nestvarna. Toliko dobrih ljudi priskočilo je u pomoć da smo bez teksta. Očekivao sam 50-ak tisuća kuna i to je sve. Iako nam novac u ovom trenutku, kad smo pokopali Branku, jako malo znači, sretan sam što ću njime moći osigurati bolje uvjete života za druge djevojčice - kaže otac Mario i dodaje kako je, u dogovoru s općinom i braniteljima, odlučeno da će od skupljenog novca sagraditi novu kuću za obitelj na njihovu placu. Ova u kojoj žive je stara i vlažna, što je, kažu doktori, možda i bio okidač bolesti.

Neutješni roditelji: Grlili smo je i nadali se da će se probuditi
Neutješni roditelji: Grlili smo je i nadali se da će se probuditi

- Sudjelovat ćemo maksimalno u gradnji nove kuće i pomoći kako god bude moguće - kaže Josip Krnić, načelnik općine Babina Greda, koji je i pokrenuo akciju pomoći za obitelj.

- Teško se sa svime nosimo, ali, eto, barem se Blaženka oporavlja. Sekama smo rekli da im se seka Branka više neće vratiti. Ove starije razumiju, Teu nismo htjeli opterećivati. Preko dana još izdržimo nekako, stalno nešto radimo oko kuće, netko nam dođe, ali kad dođe noć... Patnja... Sve nam ide dan po dan - završava neutješni otac Mario.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)