Obavijesti

News

Komentari 17

Hrvatska tvrtka traži 16 ljudi. Plaća fantastična, faks ne treba, a morate biti rođeni iza 1994.

Hrvatska tvrtka traži 16 ljudi. Plaća fantastična, faks ne treba, a morate biti rođeni iza 1994.

U oglasu su naveli da zbog specifičnosti zanimanja, u obzir dolaze samo osobe rođene od 1994. do 2003. godine

VIDEO

Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži 16 kandidatkinja ili kandidata koji će nakon osposobljavanja činiti novu generaciju oblasnih radarskih kontrolora zračnog prometa u Velikoj Gorici.

Oglas, koji su objavili na web stranicama crocontrol.hr, odnosno Hrvatske kontrole zračne plovidbe, otvoren je do 27. veljače, a za posao nije potreban ni fakultet iako je plaća daleko iznad hrvatskog prosjeka. 

Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj
Talijanski kontrolori leta u cjelodnevnom štrajku, otkazani i letovi prema Hrvatskoj

- Posao kontrolora zračnog prometa iznimno je odgovoran jer je potrebno voditi brigu o sigurnosti zrakoplova, posade i putnika. Zbog velike odgovornosti kontrolori zračnog prometa su i plaćeni značajno iznad nacionalnog prosjeka. Njihova prosječna neto plaća je u siječnju ove godine iznosila više od 38.600 kuna, a određuje se ovisno o složenosti radnog mjesta, pa postoje razlike između primanja toranjskih, prilaznih i oblasnih kontrolora. Posao je često iscrpljujuć i stresan jer u jako kratkom razdoblju kontrolori primaju veliku količinu informacija na koje moraju brzo i adekvatno reagirati. Zbog toga, uz plaću, kontrolori zračnog prometa imaju i dodatne pogodnosti poput beneficiranog radnog staža i različitih drugih dodataka", odgovorila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica Marina Halužan.

U oglasu piše kako se od kandidata očekuje visoka tolerancija na stres, samouvjerenost, odlučnost, sposobnost donošenja brzih i točnih odluka te odlično pamćenje, percepcija i pažnja. A uvjeti su najmanje završena četverogodišnja srednja škola, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika (razina B2), državljanstvo Republike Hrvatske ili druge članice EU godina rođenja od 1994. do 2003. (zbog specifičnosti zanimanja) te odlično zdravstveno stanje (kategorija 3 zdravstvene sposobnosti za zrakoplovno osoblje). 

Uz popunjenu prijavu na web stranicama Hrvatske kontrole zračne plovidbe treba priložiti: zamolbu, životopis, presliku svjedodžbe o završenom studiju ili srednjoj školi ili potvrdu o položenim ispitima državne mature, uvjerenje o nepokretanju kaznenog postupka koje nije starije od šest mjeseci, dokaz o radnom iskustvu (elektronički zapis HZMO-a), domovnicu ili dokaz o državljanstvu države članice Europske unije i presliku svjedodžbe ili certifikata o znanju engleskog jezika (dokaz može biti potvrda škole stranih jezika, međunarodni certifikat npr. TOEFL, IELTS i sl., svjedodžba završene srednje/više ili visoke škole, svjedodžba o državnoj maturi).

Rekord: U subotu je Hrvatsku preletjelo čak 2.520 zrakoplova
Rekord: U subotu  je Hrvatsku preletjelo čak 2.520 zrakoplova

S odabranim kandidatima sklopit će se ugovor o radu na određeno vrijeme do stjecanja dozvole kontrolora zračnog prometa-studenta, uz suspenzivni uvjet uspješno završenog osposobljavanja i stjecanja navedene dozvole s propisanim ovlaštenjem/posebnom ovlasti. Prije sklapanja navedenih ugovora za odabrane kandidate zatražit će se provjera za kretanje u štićenoj zoni, navode iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu