News

Komentari 10

Na zgradi Poglavarstva u Zadru osvanula osmrtnica za Ričarda: 'Ovo je spašavanje HDZ-a...'

Na zgradi Poglavarstva u Zadru osvanula osmrtnica za Ričarda: 'Ovo je spašavanje HDZ-a...'

Tužnim srcem vam javljamo da je niki dan na sjednici GV zanavik partija naš a sad njihov - piše na smrtovnici koju je SDP-ov Radeta zalijepio na zgradu poglavarstva. U potpisu stoje i ožalošćeni birači

Prošao je proračun Grada Zadra, ali ne i bezuvjetno. Prihvaćen je amandman Enia Meštrovića Ričarda kojim se svota novca namijenjena za KK Zadar smanjuje za pola milijuna kuna, prenosi Antena Zadar.

Meštrović je amandman najavio prije nekoliko dana, a to je razljutilo SDP-ovce čiji prijedlozi nisu bili prihvaćeni.

Zato je SDP-ov vijećnik Daniel Radeta na zgradu poglavarstva nalijepio smrtovnicu Ričardu.

- Tužnim srcem vam javljamo da je niki dan na sjednici GV zanavik partija naš a sad njihov - piše na smrtovnici. U potpisu stoje i ožalošćeni birači.

Radeta se oko svega oglasio i na Facebooku.

- Upravo završava sjednica Gradskog vijeća na kojoj nam je, unatoč tom što imamo potvrde, zabranjen ulaz od strane zaštitara. Nakon poziva policije i traženja da nam se omogući ulaz na sjednicu, isti su mi rekli da sami maknemo vijećnicu Marjanu Botić ako mislimo ući. U međuvremenu, HDZ nam je ponudio da uđemo kroz prozor ako mislimo ući na sjednicu, na što naravno nismo pristali. Birani smo od strane građana da bi sudjelovali u sjednicama, a ne da bi se skrivali i ulazili kroz prozor, a gradonačelnik Branko Dukić, Gradska uprava i policija morali su nam omogućiti i osigurati neometan rad. Nažalost, zbog svih ovih događaja naši Amandmani nisu mogli doći na Dnevni red, ali zadovoljstvo je vidjeti kako su barem mali dio onog što smo pripremili, prepisali Enio Meštrović i Akcija mladih pa su umirovljenici dobili dio od onog što su u konačnici trebali i zaslužili. Naš Amandman obuhvaćao je veći broj korisnika, to jest, umirovljenika i djece koja žive u riziku od siromaštva. Otprilike oko 7400 naših Zadranki i Zadrana trebali su dobiti božićnicu ili bon. Na kraju su mnogi izvisili zbog dogovora Enia Meštrovića i HDZ-a koji su izglasali rebalans proračuna i novu financijsku injekciju od 2,5 mil. kuna za KK Zadar. Ova ponovno uzalud utrošena sredstva, nisu nikakva pomoć klubu i spašavanje KK Zadra, već isključivo nastavak agonije i spašavanje zadarskog HDZ-a - napisao je Radeta u objavi.

Najčitaniji članci