Obavijesti

News

Komentari 0

Zagreb: Raketa im pala u žlijeb i eksplodirala, vatrogasci im spasili kuću od požara...

Zagreb: Raketa im pala u žlijeb i eksplodirala, vatrogasci im spasili kuću od požara...

Zagrebački vatrogasci dočekali su Novu u kamionima i odradili 46 intervencija. Gasili su stablo kraj ograde bolnice u Vrapču, a na Sigečici je otpad kraj škole. Ondje su u zadnji su tren izvukli dvije plinske boce...

VIDEO

U novogodišnje jutro, nešto prije 7 sati, stigla je trenutno posljednja dojava za intervenciju zagrebačkim vatrogascima. Na početku ulice Zeleni dol srušio se bor dugačak 20 metara i promjera 70 centimetara. Oštetio je tri automobila i blokirao cestu. Nasreću, u manje od sat vremena od dojave cesta je opet bila prohodna, a bor ispiljen na komadiće.

Kako doznajemo, Silvestrovo i novogodišnja noć su za zagrebačke vatrogasce prošle sve samo ne mirno. Njihovih pet postaja odradilo je 46 intervencija, dok su brojni DVD-ovi dežurali na organiziranim dočecima. Tako su od 31. prosinca do objave ovog teksta ugasili dva požara na kućama, 32 požara otpada i kontejnera, sanirali dva srušena stabla, ugasili jedan požar stabla, sanirali srušenu ogradu, na dva mjesta otvarali stan te na još dvije adrese spašavali iz dizala, ugasili dva požara električnih instalacija te su imali i dvije akcije na rijeci Savi.

Da 'piromani' ne miruju pokazala je jasno intervencija u Rapskoj ulici, kraj same osnovne škole na Sigečici. Gorjela su tri kontejnera s papirom te je vatra oštetila i ormarić uz školu. U njemu su vatrogasci pronašli čak dvije plinske boce, koje su odmah krenuli hladiti ne bi li spriječili eksploziju. Požar je ugašen, no stradala je fasada škole.

Sat vremena ranije planulo je stablo visine sedam metara uz samu ogradu Psihijatrijske bolnice Vrapče na Bolničkoj cesti. Uspjeli su ga ugasiti i spriječiti širenje.

Prvu dojavu u novoj godini imali su točno u ponoć kad su građani dojavili kako u Rudeškom ogranku gori građevinski kontejner. Brzo su ga ugasili i raskopali ne bi li pronašli žar.

Druga dojava u blizini stigla je nakon točno šest minuta u 2024. Građani su dojavili kako gori kuća na zagrebačkom Rudešu u jednom od Trebevićkih ogranaka. Jedna raketa pala je ljudima na krov te upala u žlijeb gdje je najvjerojatnije i eksplodirala. Pojavio se veliki plamen, no nasreću gorjela je samo pirotehničko sredstvo. Uspjeli su je ugasiti te se vatra nije proširila na kuću. 

Dvije intervencije na rijeci Savi bile su ranije tijekom nedjelje i bile su vezane uz potragu i izvlačenje 69-godišnjakinje, čije je tijelo nađeno u rijeci nedaleko od Sajmišne ceste. Očevid je pokazao kako na njemu nisu nađeni tragovi nasilne smrti.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb