Obavijesti

News

Komentari 9

Zagrebački SC: U domu ostaju svi čiji stanovi još nisu sigurni

Zagrebački SC: U domu ostaju svi čiji stanovi još nisu sigurni
1

U domu Cvjetno je 482 korisnika, a među njima je 135 onih čiji dom još nema oznaku da je pregledan. Usvoje kuće i stanove vratila su se 22 korisnika nakon što su im domovi dobili zelenu oznaku

VIDEO

Sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb Mirko Bošnjak izvijestio je u nedjelju da nitko čiji je dom oštećen u potresu i nije siguran za stanovanje neće biti iseljen iz Studentskog doma Cvjetno naselje.

-  Radi se o provjeri korisnika koja se provodi iz sigurnosnih razloga i nitko čiji dom nije siguran neće biti iseljen iz doma - poručio je Bošnjak s obzirom da se, kako je rekao, posljednjih dana u medijima šire dezinformacije o selidbi iz Studentskoga doma Cvjetno naselje.

U domu Cvjetno je 482 korisnika, a među njima je 135 onih čiji dom još nema oznaku da je pregledan. Prije nekoliko dana, u svoje kuće i stanove vratila su se 22 korisnika jer su nakon pregleda statičara njihovi domovi dobili zelenu oznaku odnosno oznaku uporabljivosti, stoji u priopćenju.

Zagreb: Premijer Plenković posjetio Zagrečane smještene u Studentskom domu "Cvjetno naselje"

Bošnjak je dodao kako se Studentski dom Cvjetno naselje koristi i bazom podataka gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama koja obuhvaća procjenu građevinskih stručnjaka o sigurnosti i uporabljivosti objekata.

- Uzimajući u obzir da su i ti podaci promjenjivi, sve se dodatno provjerava i nikako ne služi kao osnova za izbacivanje iz studentskoga doma - poručio je sanacijski upravitelj.

- Studentski dom Cvjetno naselje svojim korisnicima nastoji maksimalno olakšati teške trenutke koje proživljavaju radi posljedica potresa, osigurava im tri obroka dnevno, besplatnu praonicu rublja, internet, a u sklopu doma je osnovan i novi ured u kojem su predstavnici gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb te službenici koji svakodnevno prikupljaju nove podatke o štetama u potresu - kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda