Obavijesti

News

Komentari 33

Zagrebački stožer: Deset novih zaraženih, 2 prekršilo izolaciju

Zagrebački stožer: Deset novih zaraženih, 2 prekršilo izolaciju
1

U Zagrebačkoj županiji je dvoje novooboljelih, a u Gradu Zagrebu 10. U županiji je dvoje prekršilo samoizolaciju, a jedan od njih je čak došao u Stožer civilne zaštite tražiti propusnicu

VIDEO

U petak je pročelnik Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao da je u zagrebačkom privatnom domu za starije ukupno je 20 pozitivnih korisnika i pet djelatnika.

PRATITE UŽIVO OBRAĆANJE ZAGREBAČKOG STOŽERA:

[UŽIVO] Pressica Civilnog stožera grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Bandićem Reporterka: Antonija Tušek

Objavljuje 24sata Politiko u Subota, 18. travnja 2020.

U Zagrebačkoj županiji je dvoje novooboljelih, javljaju iz Zavoda za javno zdravstvo. Sveukupno na tom području evidentiran je 121 oboljeli od korone. Izliječen je 21 pacijent, a troje ih je preminulo. 

- Dosad ju Nastavnom zavodu testirano 4197 uzoraka. Za 12 osoba je određena samoizolacija, deset osoba je u karanteni, a za 126 osoba pružena je psihološka pomoć - rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

Rekla je da se karantena iz Tomislavova doma seli u hotel "I" iz praktičnih razloga i jer je druga lokacija pogodnija i praktičnija.

MORH objavio video uklanjanja tornja katedrale iz svih kutova
MORH objavio video uklanjanja tornja katedrale iz svih kutova

- Zbog otežanog prometa, zatvaranja sljemenske ceste i brojnih hitnih intervencija koje smo imali, razmatrali smo drugu lokaciju. Isto tako zbog potresa u kojem su brojni građani ostali bez svojih domova i smješteni su u Cvjetno - ako imaju mjeru samoizolacije - tamo ne mogu biti - dodala je.

U Zagrebu 10 novooboljelih

- U zadnja 24 sata dvije osobe su prekršile mjeru samoizolacije, jedna iz Ivanić-Grada i jedna iz Vrbovca, a osoba iz Vrbovca je došla u Stožer civilne zaštite tražiti propusnicu. U zadnja 24 sata primijetili smo da su dva ugostiteljska objekta kršila mjere, tj. bili su otvoreni. Jedan objekt je u Samoboru, a drugi na Trešnjevci - rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić i dodao da još uvijek 11 policajca ima korona virus te jedna službenica MUP-a.

Javnosti se obratio i zagrebački gradonačelnik.

- Trend nam je isti, od 302 testirana u zadnja 24 sata, u Gradu Zagrebu imamo 10 pozitivnih. Daj Bože da taj trend zadržimo. Budimo samodisciplinirani i čuvajmo svoje i zdravlje onih oko nas. Čuvajmo jedni druge - rekao je Milan Bandić.

Pitali su ga i je li Tomislavov dom na popisu nekretnina koje će se prodavati.

Od ponoći za kretanje unutar županija bez e-propusnica...
Od ponoći za kretanje unutar županija bez e-propusnica...

- O tome ćete više znati za desetak dana kako maksimalno dobiti sredstva od nekretnina koje smo stjecali u zadnjih 20-ak godina u visini od 300 milijuna eura. Zadnja je prodaja. Kao što je zadnja prodaja, tako je zadnje i smanjenje plaća ljudima koje rade u Gradu, imamo puno mjera koje ćemo aktivirati - rekao je Bandić.

Bandić: Nisam ja odabrao hotel "I"

Dodao je i da će troškove preseljenja karantene iz Tomislavovog doma u hotel "I" platiti onaj tko je to organizirao, a to je država. 

Rekao je i da su naputak HZJZ-a o zaštitnoj opremi dobili 14. travnja, jučer su ga podijelili, a danas imaju edukaciju.

- Zašto nismo prije dobili, nemojte me pitati - rekao je.

- Ja nemam ništa s odlukom o aktivaciji hotela "I", ali i da su me pitali, preporučio bih im jedini prazni hotel, a to je hotel "I" - rekao je i dodao da je praktičnost tog hotela i u njegovoj blizini Areni.

- Tomislavac će se nakon ove situacije vratiti u svoju funkciju koju je imao i prije, ali će ostati zatvoren prema uvedenim mjerama po kojima ne može raditi - kaže Bandić.

Vratile se volonterke iz Italije: 28 Hrvata sigurno stiglo kući
Vratile se volonterke iz Italije: 28 Hrvata sigurno stiglo kući

Gradonačelnik je rekao da su za njega izbori svaki dan, a na pitanje o novoj odluci da ublaže e-propusnice rekao je da je to odluka Nacionalnog stožera. Za njega nema problema da ljudi iz Samobora ili Zaprešića dobiju propusnice za Zagreb, ali je istovremeno apelirao da se propusnice traže samo ih opravdanih razloga. 

U staračkom domu smo sve testirali

- Što se 10 novooboljelih tiče, radi se o bliskim obiteljskim kontaktima sa već oboljelima, a u staračkim domovima nemamo novih oboljelih - rekla je Sandra Šikić.

- Učinjeno je 122 testiranja u konkretnom domu u kojem se pojavila zaraza, sve smo testirali, a pitanje o tome koji hotel je određen za karantenu je pitanje struke, a i činjenica je da smo Arenu planirali za prihvat veće količine oboljelih i da je hotel "I" najbliži toj lokaciji - rekao je pročelnik Vjekoslav Jelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...