Obavijesti

News

Komentari 35

Zajedno plakale: 'Gabrijelova mama odmah mi je čestitala'

Zajedno plakale: 'Gabrijelova mama odmah mi je čestitala'
4

VELIKO PRIZNANJE Pedijatricu dr. Kseniju Kaleb Udruga hrvatskih pacijenata proglasila je ‘najliječnicom’ u 2019. Među prvima ju je nazvala mama Gabrijela Bebića. Zajedno su plakale

VIDEO

Bila sam vrlo sretna, ponosna, dirnulo me jer je svrha mojeg posla i poziva da pacijenti budu zadovoljni. Drago mi je da su u meni prepoznali nekoga tko se trudi i predano radi, rekla nam je dr. Ksenija Kaleb.

Za naliječnicu izabrana Ksenija Kaleb, najsestra je Vera Farkaš
Za naliječnicu izabrana Ksenija Kaleb, najsestra je Vera Farkaš

Pedijatricu iz Metkovića, koja je jedina prepoznala ozbiljnost zdravstvenog stanja Gabrijela Bebića (9) i tražila hitni prijevoz do Splita, dirnulo je veliko priznanje koje joj je dodijelila Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) okrunivši je titulom “najliječnice” u 2019. Titula “najsestre” otišla je Verici Farkaš, medicinskoj sestri iz Zagreba.

- Titula najliječnice nosi sa sobom i obvezu da se u budućnosti još više trudim i uložim u svoje znanje i vještine kako bih pacijentima još više pružila. To je titula za sve vrijedne i odgovorne liječnike. Također smatram da uvijek može još bolje, a ovo priznanje pokazatelj je da sam na dobrom putu prema tome - komentirala je Kaleb te zahvalila svima koji su je podržali jer zajedno mogu puno toga promijeniti na bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U moru svakodnevnih problema u našem zvanju, preopterećenosti, ogromne premorenosti, nemogućnosti korištenja godišnjih odmora i stalnim angažmanom u liječenju pacijenata i izvan radnog vremena, svi smo složni s tim da je pedijatrija najljepša grana medicine i nikad nismo požalili što smo postali pedijatri i što se brinemo za naše najmlađe. Najveća nagrada su nam osmijeh i veselje naših malih pacijenata - dodala je.

Voljela bih da je Gabrijel mogao slaviti svoj rođendan

Potvrdila nam je da ju je odmah nazvala mama maloga Gabrijela te joj od srca čestitala.

- Bilo joj je iskreno drago, a meni je jučer ujutro bilo preteško nju nazvati da se spomenemo njenog malog, hrabrog sina Gabrijela, koji je u četvrtak trebao proslaviti 11. rođendan. Voljela bih da je Gabrijel mogao slaviti svoj rođendan uz dječji smijeh i radost. Svi se trebamo zapitati što napraviti da se više nikad ni jednom djetetu ne dogodi tragedija koja se dogodila Gabrijelu. Očekujem puno od nadležnih da se zdravstvena zaštita u našoj dolini Neretve unaprijedi na zadovoljstvo naših pacijenata i nas samih - kazala nam je dr. Kaleb.

Majku malenoga Gabrijela, koji je preminuo u prosincu 2019. od streptokokne sepse, priznanje liječnici duboko je dirnulo.

- Nemate pojma koliko mi to znači. Danas je Gabrijel trebao napuniti 11 godina, ali kako ga, nažalost, više nema, drago mi je barem da je na ovaj datum pravda zadovoljena - rekla je jučer Ivana Bebić, mama pokojnoga Gabrijela.

Doktorica Kaleb: Dokazat ću tko je kriv za Gabrijelovu smrt
Doktorica Kaleb: Dokazat ću tko je kriv za Gabrijelovu smrt

Drago mi je od srca, opet smo zajedno plakale

Dodala je kako je o nagradi doktorice Kaleb prvo pročitala u medijima, a onda ju je odmah nazvala.

- Čestitala sam joj jer mi je drago od srca da je sve ispalo ovako. Optužnice će stići na kućnu adresu svih koji su krivi za smrt moga sina. Bilo je vrlo emotivno čuti se s doktoricom Kaleb jer ona se svaki put sjeti tog nemilog događaja kad je moga Gabrijela držala u rukama, a bio je tad u vrlo lošem stanju. Evo, i opet smo zajedno plakale. Veselimo se mi i njenoj nagradi, ali nas istodobno sve ovo boli - priznala je Ivana Bebić.

Podsjetimo, nakon smrti dječaka Hrvatska liječnička komora nepravedno je optužila dr. Kaleb za niz propusta. Nakon što ju je vještačenje oslobodilo svake sumnje, rekla nam je da od Komore očekuje ispriku te objašnjenje za neistine koje su joj “prišili”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović