Zamotao djevojku u tepih i ostavio je pred zgradom: Žele ispitati i brata optuženog | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 31

Zamotao djevojku u tepih i ostavio je pred zgradom: Žele ispitati i brata optuženog

Zamotao djevojku u tepih i ostavio je pred zgradom: Žele ispitati i brata optuženog

Radoja Rožeka (31) terete da je maloljetnici (16) od 25. siječnja do 14. veljače 2020. omogućio drogiranje u stanu u kojem je boravio, a na Valentinovo, smatra tužiteljstvo, ju je ugušio

VIDEO

Radoju Rožeku (31), optuženom da je u veljači 2020. 16-godišnjakinji dao drogu, ugušio ju jastukom te njezino tijelo zamotao u tepih i izbacio ispred zgrade u zagrebačkom Sopotu, psihijatrijska vještakinja Sandra Vuk Pisk postavila je dvije dijagnoze.
Temeljem podataka u sudskog spisu kao i obavljenog razgovora zaključila je da je kod njega prisutan poremećaj ličnosti miješanog tipa, emocionalno nestabilne ličnosti i disocijalnog poremećaja. Osim toga, svrstala ga je u skupinu teških ovisnika o psihoaktivnim tvarima budući da je s drogom počeo eksperimentirati s 13 godina te je dugogodišnji ovisnik bez dužih perioda apstinencije.

- Emocionalno nestabilne ličnosti karakterizirane su impulzivnošću, slabom tolerancijom na frustracije, teškoćama u socijalnoj interakciji te emocionalnom labilnošću. Disocijalni poremećaj karakteriziran je manjkavom kontrolom, impulzivnošću, zanemarivanjem prava drugih, manipulativnošću, a primjetna je i odsutnost empatije za druge. Tijekom intervjua  dobiva se dojam potrebe prikazivanja sebe u što pozitivnijem svjetlu - kazala je, između ostalog, vještakinja u utorak na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. 

Majka Radoja R.: 'Znam da on ne bi ni na koga ruku digao...'
Majka Radoja R.: 'Znam da on ne bi ni na koga ruku digao...'

Zaključak da Rožek ima ozbiljnih problema u kontroli svog ponašanja, izvela je, uz razgovor i ostale podatke u spisu, i iz činjenice da je dotad evidentiran za 60 kaznenih djela i 16 prekršaja.

Prema vlastitom kazivanju, psihoaktivne tvari je počeo konzumirati već u 3. razredu, a prije 20-te godine počeo je s heroinom. Tijekom odrastanja i školovanja prezentirao je agresivno ponašanje u odnosu na druge, a u obitelji je trpio nasilje zbog čega je stekao takav obrazac ponašanja. 

S obzirom da kod Rožeka zbog dugotrajne ovisnosti i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenih djela, vještakinja je preporučila da mu se, u slučaju osuđujuće presude, izrekne i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti. Smatra i da je Rožek tempore criminis (u vrijeme počinjenja djela) bio smanjeno ubrojiv.

Tužiteljica je zatražila da se od Policijske uprave zagrebačke pribavi adresa stanovanja i broj telefona Rožekova polubrata Ivice B., kao i da se pribave podaci teleoperatera za broj mobitela koji je svjedok koristio u vrijeme ubojstva. 

Djevojku zamotao u tepih - pritvorili ga da ne bi pobjegao
Djevojku zamotao u tepih - pritvorili ga da ne bi pobjegao

Tražila je i da se od karlovačke policije pribavi službena bilješka vezan uz dolazak svjedoka Zorana F. kako bi se utvrdilo je li doista bio izvan Zagreba u inkriminirano vrijeme.

Sud će u nastavku postupka na raspravu pozvati Ivicu B., Rožekova polubrata, za kojega je svjedokinja Katarina J. rekla da je kobne večeri bio u stanu. 

Podsjetimo, Rožeka velikogoričko tužiteljstvo tereti da je od 25. siječnja do 14. veljače 2020. u stanu u zagrebačkom Sopotu gdje je neprijavljeno boravio, dopustio tinejdžerici da boravi s njime. Iako je znao njezinu dob, ostavio joj je na dostupnom mjestu svoju metadonsku terapiju, a u više navrata joj je i sam davao marihuanu i amfetamine. Na Valentinovo oko 20 sati, navodi se u optužnici, s ciljem da usmrti 16-godišnjakinju, uzeo je jastuk te joj prekrio lice dok se nije prestala opirati. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenja. Kako bi se riješio njezina tijela, zamotao ga je u tepih i odnio do podruma susjedne zgrade, gdje je i pronađeno. Optužen je za ubojstvo i za omogućavanje trošenja droga. Tvrdi da nije kriv.

Nakon pronalaska tijela 16-godišnjakinje razgovarali smo s bakom ubijene. Obitelj je bila ogorčena jer su, rekla nam je, njezini roditelji dan ranije išli na policiju tražiti pomoć. Već sljedećeg dana našli su je mrtvu.

Slučaj djevojke nađene u tepihu - prijeti mu 15 godina zatvora
Slučaj djevojke nađene u tepihu - prijeti mu 15 godina zatvora

Roditelji su, rekla nam je tad baka, imali neka saznanja gdje bi se njihova kći mogla nalaziti te su te informacije dali policiji.

- Ništa nisu napravili, nisu ih ni saslušali - ispričala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.