News

Komentari 0

Zapalila se peć u mostarskoj tvornici Aluminij

Zapalila se peć u mostarskoj tvornici Aluminij

Kako su izvijestili iz Aluminij industrije, do požara je došlo kod punjenja peći u utorak oko 12.30 sati. Požar je izazvan zapaljivim materijalom, koji je prema pretpostavkama dio otpadnog materijala

U pogonima Ljevaonice u mostarskome Aluminiju u utorak se zapalila jedna peć, a požar su zajedno s radnicima gasile pojačane vatrogasne postrojbe i uspjele ga ugasiti nakon jednosatne intervencije.

Kako su izvijestili iz Aluminij industrije, kompanije koja je u najmu pogona Aluminija iz Mostara, do požara je došlo kod punjenja peći oko 12.30 sati. Požar je izazvan zapaljivim materijalom, koji je prema pretpostavkama dio otpadnog materijala.

Zajedničkim snagama vatrogasne postrojbe Aluminija, grada Mostara i Zračne luke Mostar požar je stavljen pod nadzor, a nesmetana proizvodnja će se nastaviti kako je i planirano, izvijestili su.

Na licu mjesta su bila tri vatrogasna vozila, a gust dim se više sati izvijao visoko iznad tvornice. Nitko nije nastradao u požaru, naveli su iz istoga izvora. Ocijenjeno je kako je rano za procjenu štete.

Požar je nastao na peći koja je u pogonu Ljevaonice dugi niz godina u uporabi, a procjenjuje se da vrijedi milijun eura. Dio pogona mostarskog Aluminija je u najmu Aluminij industrije iza koje stoji izraelska kompanija MT Abraham.

Najčitaniji članci