Obavijesti

Sport

Komentari 5

Navijači Veleža podržali žestoke rivale: Bojkotirat će veliki derbi

Navijači Veleža podržali žestoke rivale: Bojkotirat će veliki derbi

Navijačima Zrinjskog zabranjen je dolazak na utakmicu mostarskih rivala u Vrapčiće jer nema adekvatne tribine za njih. Red Army, navijačka skupina Veleža, solidalizirala se s Ultrasima

VIDEO

Ljute protivnike, navijačke skupine dva mostarska nogometna kluba Zrinjskog i Veleža, ujedinila je odluka Nogometnog saveza BiH pa je zbog zabrane dolaska skupini navijača Zrinjskog, Ultrasa, bojkot susreta, koji se igra u četvrtak na stadionu Veleža, najavila je i navijačka skupina Red Army.  

Pokretanje videa...

01:42

"Klub navijača 'Red Army' Mostar će iz navijačke solidarnosti sljedeću utakmicu ispratiti izvan tribina stadiona Rođeni. Razlog tome je, naravno, onemogućavanje dolaska gostujućih navijača, a kao razlog tome navodi se da ne postoje uvjeti za njihov prijem na stadionu", navodi se u obavijesti navijača Veleža. 

Ranije je Nogometni savez BiH zabranio dolazak Ultrasa, navijačke skupine Hrvatskog športskog kluba (HŠK) Zrinjskog iz Mostara, pravdajući takvu odluku pitanjem sigurnosti jer na novoizgrađenom stadionu Veleža ne postoji posebno ograđena tribina za gostujuće navijače. 

Gostujuća tribina kao kavez iz zoološkog vrta

U međuvremenu je uprava HŠK Zrinjskog zatražila od Natjecateljskog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da promijeni odluku te da se omogući dolazak njihovih navijača na derbi susret s Veležom, te su najavili da će na isti način zabraniti dolazak drugih gostujućih navijača na svome stadionu. 

Kako bi 'spasila' stvar uprava Nogometnog kluba Veleža je pokušala izgraditi posebnu tribinu za gostujuće navijače. No, kako su taj posao povjerili jednoj mostarskoj bravarskoj tvrtki, ona je izgradila 'tribine' koji više sliče na kaveze iz zooloških vrtova, što je izazvalo veliki broj posprdnih komentara. 

Susreti mostarskog Zrinjskog, prvoga na ljestvici Premijer lige BiH, te Veleža, redovito izazivaju napetosti, često prelazeći granice sporta u gradu na Neretvi, koji još uvijek funkcionira kao podijeljena, većinski hrvatska i bošnjačka sredina, u kojoj se još osjećaju posljedice rata između ta dva naroda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju