Obavijesti

News

Komentari 37

Zapečatili restoran: Ne mogu ući da ga usklade s uputama

Zapečatili  restoran: Ne mogu ući da ga usklade s uputama
1

Unatoč javnim nastupima koji su puni suradnje, državni inspektorat, čini se, ispunjava najgore strahove hrvatskih poduzetnika - represijom uzvraća na pokušaj nastavka poslovanja, kaže Glas poduzetnika

VIDEO

Glas poduzetnika tvrdi da Državni inspektorat nastavlja represiju te da zaposlenicima ne dopušta da uđu u zapečaćeni restoran kako bi ga uskladili s novim uputama.

Udruga Glas poduzetnika podsjeća da su u nedjelju ''podigli Hrvatsku na noge'' zbog, kako kažu, nedosljednog postupanja inspektorata u nadzoru ugostiteljskih objekata. Navode i da ranije nisu bili propisani jasni uvjeti za rad.Podsjećaju na izjavu glavnog državnog inspektora Andrije Mikulića da će zatvorenim restoranima omogućiti rad čim ispune uvjete. Kažu da danas s terena dobivaju informacije koje pokazuju suprotno.

Apsurd! Inspekcija zatvorila 31 objekt bez uputa ili upozorenja
Apsurd! Inspekcija zatvorila 31 objekt bez uputa ili upozorenja

- Unatoč javnim nastupima koji su puni suradnje, državni inspektorat, čini se, ispunjava najgore strahove hrvatskih poduzetnika - represijom uzvraća na pokušaj nastavka poslovanja te nastavlja s postupanjima - poručuju iz Udruge. Naveli su primjer iz Rijeke gdje objekt nije otpečaćen jer nisu udovoljili uvjetima HZJZ-a, a nisu ih mogli udovoljiti jer nisu imali pristup svom poslovnom prostoru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Inspekcija i u Splitu: 'Zatvorili nas zbog dostave ispred lokala'
Inspekcija i u Splitu: 'Zatvorili nas zbog dostave ispred lokala'

'"Što ste tražili, to ste i dobili' naglas je izrečena verzija umjesto očekivanog 'Oprostite nam na pogrešci', nakon čega se službena osoba državnog inspektorata mirne savjesti i zadovoljna učinjenim okrenula, i ostavila objekt - zatvorenim'', priopćili su iz Udruge Glas poduzetnika. Kažu da su naknadno kontaktirali s inspektoricom u Rijeci i uspjeli riješiti problem.

Inspekcija zatvorila restoran u Zagrebu zbog drive-in usluge?
Inspekcija zatvorila restoran u Zagrebu zbog drive-in usluge?

Istražili su i mišljenje poduzetnika o temi rada inspektorata. Postavljeno je  pitanje: Rade li Andrija Mikulić i inspektorat dobar posao?Gotovo 99 % ispitanika smatra da inspektorat i glavni državni inspektor NE rade dobro. Od njih oko 16 % smatra da nepotrebno zatvaraju firme, a ogromnih 83 % smatra da osim što ne rade dobro svoj posao i samo "reketare", da i Andrija Mikulić treba dobiti otkaz.

'Inspektorat radi svojevoljno'

''Ovo je vrlo jasna poruka i Vladi što poduzetnici očekuju od nje i kakva bi trebala biti buduća regulacija rada Inspektorata. Velik dio problema očito nisu trenutne loše odluke i način djelovanja, koji je stavljen pod povećalo samo zbog dodatne senzibiliziranosti u ovoj situaciji, nego u tome što je inspektorat radio na isti način kao i godinama prije: samovoljno, bez osjećaja za poduzetnike i niti malo kao odjel koji bi trebao pomagati i imati savjetodavnu ulogu, prije uvođenja drastičnih mjera. Udruga Glas poduzetnika nastavit će sakupljati i iznositi u javnost sve slične primjere, dokle god se sustav drastično ne promijeni'', zaključuju u priopćenju.

Foto: Ilustracija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu