News

Komentari 23

Zaštitar (58) u Splitu prisiljavao maloljetnice koje je uhvatio u krađi da ga oralno zadovolje

Zaštitar (58) u Splitu prisiljavao maloljetnice koje je uhvatio u krađi da ga oralno zadovolje

Istraga ŽDO-a i policije trebala bi utvrditi jesu li ovo jedina dva slučaja ili je pohotni zaštitar na ovaj način ucjenjivao i natjerao na neželjene radnje još maloljetnih djevojaka

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo provodi istragu protiv 58-godišnjeg zaštitara iz Splita kojeg je splitska policija prije nekoliko dana kazneno prijavila za silovanje na štetu dviju maloljetnica, koje je u razmaku od mjesec dana uhvatio u krađi u trgovini koju je čuvao, da bi ih onda ucjenjivao da ga oralno zadovolje kako ih ne bi otkrio roditeljima ili zvao policiju.

Istraga ŽDO-a i policije trebala bi utvrditi jesu li ovo jedina dva slučaja ili je pohotni zaštitar na ovaj način ucjenjivao i natjerao na neželjene radnje još maloljetnih djevojaka.

Prvo je krajem siječnja ove godine, u popodnevnim satima, u trgovini u centru Splita uhvatio jednu djevojku kako krade te ju je odveo u skladište. Tamo je uzimao njezine osobne podatke istodobno joj govoreći da će zvati njezine roditelje i policiju, da bi je onda odveo u obližnju zgradu, na vrh stubišta, gdje ju je nagovarao da ga oralno zadovolji, pritom je ispitujući o njezinu seksualnom životu.

Kad ona to nije htjela učiniti, uhvatio je njezinu ruku i stavio je na svoj spolni organ, a svoju je ruku uvukao u njezine gaćice. Cijelo joj je vrijeme govorio da će izbrisati snimku njezine krađe, da nitko neće ništa doznati, pa ni njezini roditelji.

Razradio taktiku: 'Nakon slobodno nastavi krasti...'

Mjesec dana poslije istu je priču ponovio i s drugom maloljetnicom, koju je uhvatio dok je s ukradenom limenkom Coca-Cole, koju je sakrila ispod ruke, izlazila iz trgovine u kojoj je radio. Nju je također najprije odveo u odvojeni skladišni prostor trgovine i tamo ju je dirao te ucjenjivao time da neće zvati njezine roditelje i policiju ako ga oralno zadovolji. I tada je ponovio istu proceduru kao i u prvom slučaju te je zbunjenu i šokiranu djevojku odveo u obližnji ulaz. Tamo ju je nastavio neprimjereno dirati po intimnim dijelovima tijela usprkos njezinu protivljenju te ju je natjerao na oralni seks. Nakon toga joj je kazao kako slobodno može krasti po trgovini.

Njegove prljave rabote otkrivene su nakon što su ga djevojke prijavile, a nakon što je uhićen određene su mu mjere opreza, odnosno zabrana približavanja i uspostavljanja bilo kakvog kontakta sa žrtvama.

Prema Kaznenom zakonu, za onoga “tko s drugom osobom bez njezinog pristanka izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili navede drugu osobu da bez svog pristanka s trećom osobom izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju ili da bez svog pristanka nad samom sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju”, i to nedjelo počini uporabom sile ili prijetnje da će izravno napasti na život ili tijelo silovane ili druge osobe, propisana je kazna zatvora od jedne do deset godina.