Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Grad tvrdi kako nije mogao do papira, Nogalo: Čista podvala!

Iz Grada Zagreba tvrde da se od njih traži da pokrivaju troškove za projekt Dječjeg centra, a da ne mogu do dokumentacije. Smijenjeni dr. Nogalo kaže nam da je to čista podvala

Zagreb: Primopredaja ravnateljske dužnosti U Dječjoj bolnici Srebrnjak
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
17 komentara

Grad Zagreb danas se priopćenjem obratio javnosti pojašnjavajući svoje poteze vezane uz situaciju u Dječjoj bolnici Srebrnjak te smjenu tamošnjeg ravnatelja dr. Bore Nogala. Istovremeno, pritom navode uzroke koji su doveli do smjene ravnatelja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tvrde da su nalaz Gradskog kontrolnog ureda o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak u Gradu dobili 4. studenog ove godine, a da je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Ana Stavljenić Rukavina Vijeće, kao i ravnatelja, s njime upoznala na sjednici 2. prosinca.

Dr. Nogalu su tada, navode, dali dva dana da se o nalazu očituje pri čemu ističu da on to nije učinio, jednako kao što nije zatražio ni novi rok o očitovanju.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Napominjemo da je Gradski kontrolni ured mogao napraviti uvid samo u onu dokumentaciju koju je dostavio ravnatelj bolnice. Stoga je nejasno zašto se ravnatelj nije očitovao, zatražio drugi rok o očitovanju ili priložio drugu dokumentaciju u odnosu na onu koju je dostavio Gradskom kontrolnom uredu, kada već tvrdi da je ima - navode u priopćenju.

U Gradu odbacuju navode da Nogalovom smjenom žele zaustaviti projekt Dječjeg centra za transplantacijsku medicinu, jer, kako kažu, taj projekt podržavaju od 2009. godine i u njega su uz logističku i stručnu pomoć dosad uložili 28 milijuna kuna.

'SMJENA JE PROTUZAKONITA' Doktora Nogala 9000 ljudi želi vratiti na mjesto šefa bolnice

Navode da su projekt podržavali i kada podršku nije imao pri čemu ukazuju na različite komunikacije i dopise koje su dostavljali tada aktualnim ministrima i mjerodavnim ustanovama.

Naglašavaju kako su tražili i dokumentaciju koja bi im mogla biti podloga za raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova, no da je do danas nisu dobili.

- Stoga postavljamo pitanje: zašto se dokumentacija skriva od Grada Zagreba kao osnivača i vlasnika Dječje bolnice Srebrnjak, a od kojeg se ujedno traži da pokrije sve za Europsku komisiju neprihvatljive troškove za koje danas nemamo nikakvu predodžbu koliko bi mogli iznositi? - zaključuju iz Grada.

Dr. Nogalo za 24sata: To je čista podvala!

Ovo je čista podvala, kao i sve ostalo, rekao nam je smijenjeni ravnatelj Bolnice Srebrnjak, doc.dr. Boro Nogalo, osvrćući se na priopćenje u kojem se tvrdi da bolnica Gradu nije dostavila dokumentaciju projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

Doc.dr. Nogalo ističe da su tvrdnje iz Grada potpuna neistina, jer su dokumentaciju dostavljali nekoliko puta, i to takozvane "feasibility studije", odnosno, studije o isplativosti ulaganja.

Budući da je projektna, i sva ostala dokumentacija, golema, sa Srebrnjaka su, kaže doc.dr. Nogalo, u više navrata zvali predstavnike Grada da dođu na sastanak i u bolnici pogledaju kompletne dokumente projekta.

No to nisu učinili, a da su im studije poslane, i da ih se pozivalo da dođu vidjeti svu dokumentaciju, postoje pisani tragovi, ističe doc.dr. Nogalo, dodajući da je, na kraju krajeva, riječ o projektu bolnice i Vlade RH, a ne o gradskom.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message