Obavijesti

News

Komentari 77

Počinje suđenje Zavadlavu: Sud danas ispituje roditelje ubijenih

Počinje suđenje Zavadlavu: Sud danas ispituje roditelje ubijenih

Zavadlav se tereti da je “iz bezobzirne osvete” likvidirao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25) tijekom subotnjeg popodneva početkom ove godine u Velom Varošu

VIDEO

Suđenje Filipu Zavadlavu (25) počinje u srijedu u 9 sati ispitivanjem prvih svjedoka, među kojima su svjedoci, ali i oštećeni – roditelji ubijenih mladića!

POGLEDAJTE VIDEO Počinje suđenje Filipu Zavadlavu

Ispred zgrade suda okupila se i grupa podrške Zavadlavu, koji su se javili da bi pratili suđenje u sudnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

150 metara oko suda policajci stoje na više punktova i prate situaciju oko zgrade i vode računa o osiguranju.

Na ulazu se provjerava svaki koji ulazi, što je standardni postupak i inače, a provjeravat će se ulasci i u samu dvoranu gdje će biti suđenje.

Glavna rasprava u postupku protiv Zavadlava, koji je optužen za trostruko teško ubojstvo te općeopasnu radnju i nedozvoljeno držanje oružja, bit će u velikoj sudnici splitske “Palače pravde”, pod predsjedanjem sutkinje Višnje Strinić. Mjere sigurnosti su gotovo nezabilježene, iako je na Županijskom sudu u Splitu tijekom godina održan velik broj “visokorizičnih” postupaka. 

Danas se ispituju roditelji ubijenih, a sutra su predviđeni svjedoci, odnosno očevici koji su u trenutku zločina bili u Varošu.

POGLEDAJTE VIDEO: Počinje suđenje Filipu Zavadlavu

Pokretanje videa...

00:50

Zavadlava pravosudna policija dovodi iz zatvora u Gospiću pod pratnjom “plavaca” i to najmanje sat vremena prije početka suđenja. Zgrada u Gundulićevoj je također pod posebnim režimom, na nekoliko lokacija na prilazima Županijskom sudu će biti postavljene policijske patrole, one u odorama te u civilu. 

Za pripremno ročište je osiguranje bilo i na krovu suda, odakle su pratili sve moguće pravce iz kojih bi došla prijetnja.

U samom sudu, odnosno velikoj dvorani, pravosudni policajci će također paziti na sve zainteresirane za praćenje rasprave (kojih ima znatno više od postojećih mjesta, a posebno u doba korone) tako da nikakvih problema ne bi trebalo biti.

Izašli detalji: Zavadlav je prvu žrtvu pogodio s čak 10 metaka
Izašli detalji: Zavadlav je prvu žrtvu pogodio s čak 10 metaka

Može dobiti do 50 godina zatvora

Zavadlav se tereti da je “iz bezobzirne osvete” likvidirao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25) tijekom subotnjeg popodneva početkom ove godine u Velom Varošu.

Središtem Splita optuženi mladić je lutao naoružan kalašnjikovom s dodatnim spremnicima streljiva kako bi se “... osvetio većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su zlostavljali njega i brata ...”

Upravo ta osveta je obilježje “teškog” ubojstva zbog čega Zavadlav može dobiti do 50 godina zatvora, što je najteža moguća sankcija u RH. Sigurnosna situacija (zbog toga se uostalom optuženi 25-godišnjak nalazi u zatvoru u Gospiću) je od samog početka problematična, prvenstveno zbog treće žrtve. 

Ubijeni Ožić Paić je bio omiljen među najzagriženijim navijačima Hajduka, koji su uvjereni da nije imao ništa s drogom već je nastradao kao kolateralna žrtva, zbog čega je Zavadlav i sve povezano s njime (brat Stane je napadnut u autobusu tjedan dana nakon zločina u Varošu, a uvrede je na Matejuški trpio i odvjetnik Branko Šerić) pod posebnom policijskom prismotrom.

Stigao nalaz Filipa Zavadlava: Bio je drogiran dok je ubijao
Stigao nalaz Filipa Zavadlava: Bio je drogiran dok je ubijao

U srijedu bi pred sudskim vijećem svoje iskaze trebali dati roditelji ubijenih te vozač Hyundai Matrixa koji je propucan hicima iz automatskog oružja. 

Za četvrtak su pak predviđeni očevici krvoprolića, nekoliko svjedoka koji su se našli na Šperunu i Velom Varošu tog popodneva, vidjeli dio krvavog pohoda Filipa Zavadlava – ukupno je u žrtve ispalio 37 streljiva iz kalašnjikova, kojeg je na putu kući odbacio u kontejner.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...