News

Komentari 31

Zbog Alzheimera nije platila pristojbu, sudu to 'irelevantno'

Zbog Alzheimera  nije platila pristojbu, sudu to 'irelevantno'

Starica (80) iz Varaždina osim duga od 480 kn zbog neplaćene mjesečne pristojbe morat će platiti i 830 kuna sudskih troškova nakon što joj je prigovor o zdravstvenom stanju odbijen

Nepravomoćnom presudom prošlog je tjedna donesena odluka kako starica (80) iz Varaždina HRT-u mora platiti 480 kuna zbog neplaćene televizijske pristojbe, javlja Varaždinski.hr.

Međutim, starica je u prigovoru na ovrhu napisala kako je u 80. godini i boluje od Alzheimerove bolesti, pa je nesvjesna svojih obveza što je uzrokovalo nekontrolirani broj ovrha koje obitelj pokušava riješiti.

Dodala je kako predlaže otplatiti dug na rate, ali želi da ju se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka te da joj se raskine ugovor s HRT-om. 

HRT je odgovorio na prigovor. Rekli su kako loše zdravstveno i imovinsko stanje nisu pravno relevantni za plaćanje pristojbe. 

- Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu.

Sud je stao uz HRT te naveo kako je platni nalog za ovrhu osnovan.

Prijedlog Varaždinke da joj se troškovi sudskog postupka ne naplate odbijen je pa mora platiti i 830 kuna za troškove.

Starica ima pravo žaliti se na presudu u razdoblju od osam dana.

 

Najčitaniji članci