Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
31 komentara

Zbog Alzheimera nije platila pristojbu, sudu to 'irelevantno'

Starica (80) iz Varaždina osim duga od 480 kn zbog neplaćene mjesečne pristojbe morat će platiti i 830 kuna sudskih troškova nakon što joj je prigovor o zdravstvenom stanju odbijen

hrt
Foto: Igor Soban/PIXSELL
31 komentara

Nepravomoćnom presudom prošlog je tjedna donesena odluka kako starica (80) iz Varaždina HRT-u mora platiti 480 kuna zbog neplaćene televizijske pristojbe, javlja Varaždinski.hr.

Međutim, starica je u prigovoru na ovrhu napisala kako je u 80. godini i boluje od Alzheimerove bolesti, pa je nesvjesna svojih obveza što je uzrokovalo nekontrolirani broj ovrha koje obitelj pokušava riješiti.

Dodala je kako predlaže otplatiti dug na rate, ali želi da ju se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka te da joj se raskine ugovor s HRT-om. 

DORIS PINČIĆ ROGOZNICA Prvi put na HRT-u pa poručila Fodoru: 'Bacio si me u vatru...'

HRT je odgovorio na prigovor. Rekli su kako loše zdravstveno i imovinsko stanje nisu pravno relevantni za plaćanje pristojbe. 

- Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu.

PLAĆANJE PRETPLATE 'Službenici HRT-a nemaju sudski nalog za ulazak u stan'

Sud je stao uz HRT te naveo kako je platni nalog za ovrhu osnovan.

Prijedlog Varaždinke da joj se troškovi sudskog postupka ne naplate odbijen je pa mora platiti i 830 kuna za troškove.

Starica ima pravo žaliti se na presudu u razdoblju od osam dana.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message