Obavijesti

News

Komentari 32

Zbog Berinih objava pratitelji mislili da mu je hakiran profil

Zbog Berinih objava pratitelji mislili da mu je hakiran profil
1

I mi smo provjerili je li zaista šef SDP-a usporedio redatelja Olivera Frljića s komičarom Johnom Oliverom. Odgovorio nam je da jest smatra da su naši satiričari jednako dobri kao i oni svjetski.

VIDEO

Tko vam je bolji: Oliver Frljić ili John Oliver? To pitanje je nova naslovna fotografija šefa SDP-a Davora Bernardića na Facebooku. Nakon što je svojim pitanjem o Facebook stranici premijeru o satiričnoj stranici "Di su pare?" zbunio i zastupnike SDP-a i simpatizere, Bero je i s ovim pitanjem samo izazvao zbunjenost. Oliver Frljić je hrvatski, lijevo orijentirani političko angažirani redatelj, a John Oliver je jedan od najpoznatijih američkih komičara i voditelja koji se bavi političkom satirom. Njegov show Last Week Tonight na HBO-u je izuzetno gledan. Oni zajedničko imaju "Oliver". Jedan u imenu, drugi u prezimenu.

Bernardić nije skupio puno "lajkova" sa svojim pitanjem, štoviše, skupio ih je zanemariv broj s obzirom da se radi o šefu najveće oporbene stranke. Neki su pitali i je li profil hakiran, a i mi smo to posumnjali, pa smo poslali upit SDP-u.

- Predsjednik Bernardić želi poručiti da su hrvatski satiričari jednako dobri kao i oni svjetski poznati, te da se želi boriti da se u Hrvatskoj ne satre satira  - stigao je odgovor iz stranke.

Bernardić je zadnje tri objave posvetio očuvanju satire. I jučer je premijera Plenkovića pitao "Di su pare?" napravio stanku od 15 sekundi i onda objasnio da se radi o satiričnoj stranici na Facebooku.

Zastupnici su nam potvrdili da to pitanje nije bilo dogovoreno, a sve ih je neugodno iznenadilo. Bernardić se de facto izjednačio s Željkom Markić s tim pitanjem koja je tražila od policije i Vlade da spriječi cenzuru na privatnoj mreži Facebooku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.