Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Zbog kvara sustava kamioni tri dana stoje pred ulazom u BIH

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, koja je pandan hrvatskoj poreznoj i carinskoj upravi, potvrdili su da se kvar dogodio na središnjem serveru, zbog čega je sve bilo u zastoju

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
4 komentara

Nakon trodnevnog zastoja u ponedjeljak je ponovno omogućen ulazak kamionima i tegljačima natovarenim robom u Bosnu i Hercegovinu, nakon što je otklonjen kvar na računalnom sustavu Uprave za neizravno oporezivanje (UNO). 

Kako su za medije potvrdili autoprijevoznici, oni s robom od petka stoje na granici Hrvatske i BiH. 

''Neki ljudi voze kvarljivu robu, koja se mora prebaciti što prije, ovo stvarno nema smisla da se cijeli vikend mora čekati, bez alternativnog rješenja'', reagirao je jedan od vozača kamiona koji je medijima dostavio fotografiju s velikim brojem kamiona i tegljača koji čekaju na granici.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, koja je pandan hrvatskoj poreznoj i carinskoj upravi, potvrdili su da se kvar dogodio na središnjem serveru, zbog čega je sve bilo u zastoju.

''Od subote, naši timovi zajedno s tehničkom potporom radili su na otklanjanju kvara, koji je otklonjen u ponedjeljak prijepodne. Deblokiran je i sve je opet u funkciji'', priopćili su iz UNO-a.

Pojasnili su pri tome kako se problem s carinjenjem roba tijekom vikenda pojavio i s hrvatske strane, što je stvaralo dodatne probleme.

Foto: Ilustracija

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message