Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
16 komentara

Sudar na A1: Dvoje završilo u bolnici, kolona od čak 14 km

Promet je pojačan na svim glavnim cestama i graničnim prijelazima, javlja HAK, a osim sudara koji je stvorio veliku kolonu, velike su gužve i kod Lučkog na ulasku na autocestu A1

Foto: snimio čitatelj/24sata
16 komentara

Kolona duga čak 14 kilometara stvorila se u subotu rano ujutro nakon sudara tri automobila na autocesti A1, nakon odmorišta Vukova Gorica u smjeru mora. 

U nesreći su sudjelovala dva automobila čeških registracija i jedno vozilo slovenskih. Ozlijeđeni su državljani Češke, jedan čovjek je zadobio teške ozljede, a drugi lakše. Vozila su uklonjena s kolnika oko 8.20 sati, a doznaje se kako je uzrok prometne nesreće bila neprilagođena brzina.

Zbog sudara odmah nakon ulaska na autocestu A1 u Lučkom također su se stvarale gužve, no tu su vozila brzo prebačena na zaustavni trak.

Promet je pojačan na svim glavnim cestama i graničnim prijelazima, osobito na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, Ličkoj magistrali (DC1), zagrebačkoj obilaznici iz smjera Jankomira i Buzina prema naplatnoj postaji Lučko.

HAK upozorava vozače kako su česti zastoji u blizini odmorišta i čvorova kao i vožnja u pokretu na pojedinim dionicama, pa se poziva vozače na dodatan oprez. 

Zbog pojačanog prometa kolone su:

  • na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora ( povremeni zastoji i vožnja u pokretu); između tunela Bristovac i čvor Maslenica u smjeru Zagreba kolona vozila u pokretu (uz povremene zastoje) duga je oko 9 km;

  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira prema naplatnoj postaji Lučko kolona je oko 6 km;

  • pred naplatom Lučko (A1) u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, a pred naplatom Demerje oko 800 m;

  • na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od Zaprešića prema Jankomiru kolona je oko 1 km;

  • pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Slovenije kolona je oko 6 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon (A9), pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je 3 m;

  • pred graničnim prijelazom Bajakovo (na izlazu iz Hrvatske) kolona osobnih i teretnih vozila je oko 3 km

  • na Krčkom mostu u smjeru kopna oko 4 km;

  • pred čvorom Matulji u smjeru Rijeke oko 500 m

Vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A1:

  • zbog vozila u kvaru kroz tunel Bristovac u smjeru Zagreba;

  • na 114. km u smjeru Zagreba zbog lakše prometne nezgode i na 362. km. smjeru Splita zbog predmeta na kolniku.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas do 14,00 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. 

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, a moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message