Obavijesti

News

Komentari 78

Obilaze kuće članova Uprave i pjevaju pjesme Miše Kovača

Obilaze kuće članova Uprave i pjevaju pjesme Miše Kovača
24

Ovo je naša zgrada. Imamo pravo ući jer nismo dobili otkaze, kazao je Drpić, no policija mu je zabranila ulaz. Radnici su krenuli na adrese članova Uprave

VIDEO

Oko 200 radnika Jadrankamena iz Pučišća je nakon pokušaja ulaska u sjedište tvrtke u Poljičkoj ulici uputili su se na adrese članova Uprave. 

Ispred zgrade menadžerice za prodaju Nene Bezmalinović u Doverskoj ulici radnici su zapjevali i tražili ju da izađe iz zgrade. 

- Izađi mala, a sad adio - pjevali su. 

Potom su se uputili kod roditelja predsjednika Uprave Vedrana Vilovića u istoj ulici. Ispred zrade su izveli koloplet domoljubnih pjesama te zapjevali i ''Dalmacija u mom oku'' Miše Kovača. Na ulazu u zgradu su ostavili ženske cipele i maslinovu grančicu te se s pjesmom uputili kod tehničkog direktora Ivice Budimira u drugi dio grada. 

Policija im zabranila ulaz

Oko 400 prosvjednika pred zgradom Uprave Jadrankamena u Poljičkoj ulici u Splitu dočekala je policija i zaključana vrata na kojima nije bilo čak ni kvake. Sindikalni predstavnik Tonči Drpić pokušao je nagovoriti policiju da ga pusti da skine vrata.

- Predsjednik Uprave bio je dužan primiti sindikalne predstavnike. Ovo je naša zgrada, to su naša radna mjesta. Imamo pravo ući jer nismo dobili otkaze - kazao je Drpić, no policija mu je zabranila ulaz i uputila ga da, ukoliko želi, podnese kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave.

Radnicima se pridružile i žene s djecom

Prosvjed je počeo u petak ujutro oko 8.40 sati kada je oko 200 radnika Jadrankamena stiglo trajektom iz Brača u Split. U trajektnoj luci radnicima s transparentima pridružili su se njihove obitelji, članovi splitskih političkih stranaka te radnici drugih propalih tvrtki, poput Dalmacijavina. Iz luke krenuli su prema zgradi Uprave u Poljičkoj ulici iz koje žele preuzeti službena vozila tvrtke. 

Prosvjedna povorka od oko 400 ljudi, među kojima ima i starijih ljudi te žena s djecom, krenula je središtem Splita, a povorku je predvodio kamion Jadrankamena s razglasom s kojeg su se puštale dalmatinske pjesme.

Žele preuzeti službene aute i odvesti ih na Brač

- Planiramo uzeti službene aute, 'lipicanere', kojima se koriste u privatne svrhe i odvesti ih na Brač. Mi nemamo ni za kruh, a oni troše benzin tvrtke i 'zuje' njima okolo. Ako nam ne žele dati aute mi ćemo, ako treba, ostati pred zgradom tri ili sedam dana. Spremni smo ići do kraja - rekao je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Riječ je o desetak automobila. 

Ispred zgrade Jadrankamena u Splitu ostat će noćit 27 radnika, a ostali se vraćaju na Brač. Drpić je rekao će sutra vidjeti hoće li biti potrebe da ih pozovu natrag. On je najavio da se neće vraćati u Pučišće dok se situacija ne riješi.

Tvrtka je za plaće dužna 3,4 milijuna kuna

Inače, Trgovački sud u Splitu pokrenuo je prije nekoliko dana stečaj Jadrankamena. Od 5. siječnja tvrtki je blokiran račun, a iznos neisplaćenih plaća radnicima od studenog do veljače popeo se na 3,4 milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...