Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
95 komentara

'Želim čuti što građani misle o uvođenju eura i gospodarstvu'

Već smo to imali, ovo je pokušaj da narod participira u vlasti. Imamo nekoliko problema koji tište građane, a netko drugi odlučuje o njima, rekao je predsjednički kandidat

Foto: Facebook
95 komentara

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro RTL-u je otkrio nove detalje iz svog programa. 

- Da ne bi bilo ozlijeđenih, ponovit ću ukratko... Naveo sam pet točaka koje žele birači prema istraživanjima. Direktan izbor predsjednika 90 posto, 64 posto njih je tražilo da predsjednik ima veće ovlasti. Moj prijedlog proizlazi iz prvog članka Ustava, koji kaže da vlast proizlazi iz naroda i da je za narod. Mislim da netko tko dobije oko milijun glasova na izborima ima neka prava - rekao je Škoro. 

Zagreb: Svečani prijem povodom Dana državnosti u Uredu predsjednice SPEKULACIJE O 2. MANDATU Iz ureda Predsjednice potvrdili kandidaturu Grabar-Kitarović?

- Činjenica jest da svi zakoni, kako ih ja vidim, protrčavaju kroz Sabor tako da se u 13 sati u petak okupe članovi parlamentarne većine i da odobre zakone koji su na drugom mjestu prodiskutirani i predloženi. Ovo što imamo je, u principu, kancelarski sustav tako da je moja želja da se povećanjem ovlasti predsjednika narod uključuje u upravljanje zemljom. Netko tko ima milijun glasova, trebao bi imati mogućnost, primjerice, raspisivanja referenduma - istaknuo je Škoro. 

- Predložio sam situaciju u kojoj bi predsjednik inicirao neke stvari, ali odlučivanje bilo od strane naroda na referendumu, od strane parlamenta kod izbora i od strane Ustavnog suda. Očito nisu dobro razumjeli. Nisam samo tražio pravo da se predlažu kandidati za Ustavni sud već sam tražio i vetiranje zakona jer se znalo dogoditi da netko "zaglavinja" u neki zakon pa uvede PDV na tiskane medije po principu broja riječi. Sve su to plaćali građani. Da je netko to mogao vetirati, ne bi se dešavala silna blamaža. Ono na čemu ću inzistirati je da predsjednik u onom trenutku kad nekom od ustavnih sudaca istekne mandat, sa stručnjacima predloži pet novih vrhunskih stručnjaka pa Sabor odabere jednog od njih. Ovako su članovi Ustavnog sudaca možda prosječni pravnici, a ne vrhunski stručnjaci - rekao je. 

KAMPANJA JE POČELA Škoro ima mikrofon, Milanović karakter, a Kolinda palentu i sir

Osvrnuo se i na referendume i otkrio koje bi volio vidjeti.

- Već smo to imali, ovo je pokušaj da narod participira u vlasti. Imamo nekoliko problema koji tište građane, a netko drugi odlučuje o njima. Iako nije zakonodavni referendum, volio bih čuti što građani misle o uvođenju eura, gospodarskom pojasu, izbornom sustavu - istaknuo je predsjednički kandidat. 

NOVO ISTRAŽIVANJE Za Kolindu je 37, za Milanovića 31, a za Škoru 19 posto birača

Kratko je i prokomentirao svoje protukandidate. 

- Još nisam ni od koga čuo program, tek se moraju iskazati. Uvjeren sam u to da bez obzira kakav rezultat bude, ostat ću u Hrvatskoj - rekao je. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message