News

Komentari 70

'Želim pričati sa zatvorenikom, poznavao je mojeg Kristiana'

'Želim pričati sa zatvorenikom, poznavao je mojeg Kristiana'

Stipan Vukasović ovim putem apelira na pravosudni sustav da mu dopusti kontakt sa zatvorenikom koji tvrdi da ima informacije o njegovom sinu

24sata su objavila pismo koje je uputio zatvorenik kaznionice u Glini, a koji je s tragično preminulim Kristianom Vukasovićem dijelio sobu zatvorske bolnice u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Zatvorenik (identitet poznat redakciji) u pismu ističe kako ima saznanja o brojnim propustima sustava i voljan je o njima svjedočiti. Između ostalog, spominje navodnu praksu pravosudnih službenika da nagovaraju druge zatvorenike da u izvješćima pišu ono što njima ide u prilog. Pokušali smo stupiti u kontakt sa zatvorenikom koji se, kako doznajemo od osoblja kaznionice, još uvijek nalazi u bolnici. Međutim, rečeno nam je da nas kao novinare nikad neće pustiti da ga posjetimo. Možemo eventualno, kažu iz kaznionice u Glini, poslati mu pismo, ali nas upozoravaju kako će ono biti pregledano.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Poslijednji dani Kristiana 

Pismo ćemo, naravno, poslati, a u međuvremenu smo se obratili Kristianovom ocu.

Stipan Vukasović upoznat je sa sadržajem objavljenog pisma i ovim putem apelira na pravosuđe i zatvorski sustav da mu omogući kontakt s čovjekom koji tvrdi da ima saznanja o posljednjim danima njegovog sina.

- To se mora istražiti, moram znati, moram vidjeti zašto je bio u pritvoru, zašto je držan u istražnom zatvoru.

Ako je taj čovjek živ, ako je još tamo, htio bih doći u kontakt s njim, ili osobno ili putem novina. Želim ga vidjeti ili čuti, da mi kaže istinu. Želim da mi ispriča što je bilo s Kristianom u bolnici, da mi kaže kako su se drugi ponašali prema njemu.

Želim znati koliko je dugo bio s njim u sobi. Samo bih volio znati istinu, volio bih napokon saznati što mi je bilo sa sinom. Molim ga da meni ili javnosti otkrije sve, da se ne ustručava. Jedino što tražim je da se sazna istina i da se ovakvo nešto nikad nikome više ne dogodi - poručio je Stipan Vukasović. Uskoro se navršava mjesec dana od Kristianove smrti, a još uvijek nisu stigli rezultati obdukcije.

Još se čeka nalaz obdukcije 

U međuvremenu su na svjetlo izašle brojne skandalozne nelogičnosti i propusti pravosudnog sustava. Posljednja u nizu je presuda Kristianu koju potpisuje sudac Marijo Franetović, a u kojoj nema izvješća Centra za socijalni rad niti ispitivanja roditelja, a nije bio uključen ni defektolog, stručni suradnik suda. Na službenom dokumentu sudac je potpisao potpuno drugu osobu. Kazna namijenjena Kristianu izrečena je nepoznatom Davoru Smolji.

Najčitaniji članci