Obavijesti

News

Komentari 67

Željko Reiner upozorio Vidović Krišto da propisno nosi masku

Željko Reiner upozorio Vidović Krišto da propisno nosi masku
2

Zastupnici raspravljaju o Konvenciji Vijeća Europe, kojoj je cilj prevenirati nerede na nogometnim utakmicama i drugim sportskim natjecanjima. Miru Bulja zanima zašto se ona ne bavi i onima u svečanim ložama

VIDEO

Predsjedavajući Željko Reiner tijekom saborske rasprave ponovno je upozorio pojedine zastupnike na propisno nošene maski. Ovoga puta riječ je bila o zastupnici Domovinskog pokreta Karolini Vidović Krišto, koja je odbijala nositi masku dok ona nije postala obvezna u sabornici. Iako je najavila da će poštovati odluku i nositi masku, čini se da to čini površno.  

- Kolegice Vidović Krišto stavite masku. To što je imate ispod usta ništa ne koristi. Stavite je propisno kako treba, preko usta i preko nosa - rekao je Reiner. 

Pred zastupnicima se našla Konvencija Vijeća Europe, kojoj je cilj prevenirati nerede na nogometnim utakmicama i drugim sportskim natjecanjima. Državni tajnik MUP-a Žarko Katić naveo je kako se incidenti i dalje pojavljuju na prevelikom broju utakmica kao posljedica lošeg sigurnosnog menadžmenta, ali i infrastrukture na stadionima.

Zastupnici izglasali skidanje imuniteta Barišiću, Grgiću i Puljašiću, a Čičak prisegnuo
Zastupnici izglasali skidanje imuniteta Barišiću, Grgiću i Puljašiću, a Čičak prisegnuo

- Nasilje je u porastu i unutar i izvan stadiona te u gradskim središtima.Ponekad je nogomet postao i prijenosnik političkog ekstremizma ili druge vrste protesta, što svakako predstavlja veliki izazov za sigurnost - izjavio je.

Koncept zaštite uključuje sve mjere koje su propisane i dizajnirane da odvrate, spriječe ili sankcioniraju svaki nasilni incident ili nedolično ponašanje u svezi sa sportom ili drugim, ili takvim javnim okupljanjem, unutar ili izvan stadiona, ističe Katić napominjući da one posebno uključuju i procjenu rizika, suradnju između policije i ostalih relevantnih agencija kao i izricanje sankcija. 

- Pomno sam vas slušao i pročitao zakon. Ne vidim da ste igdje naveli one u svečanim ložama ili one kojima je omogućeno kad naprave ogromna kriminalna dijela u sportu, koja utječu na navijačke skupine, i mirno se smiju navijačima i cijeloj Hrvatskoj. Što s onima koji piju alkohol u litrama, jedu oboritu ribu u svečanim ložama? Nitko ih ne spominje - primijetio je Miro Bulj (Most).

Navodi kako su oni jedan od ključnih uzroka problema i devijacija u društvu, poglavito među navijačkim skupinama.

Načelnik Rugvice ušao u Sabor: 'Općina je poslovala s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje vrijeme'
Načelnik Rugvice ušao u Sabor: 'Općina je poslovala s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje vrijeme'

- Kad to riješite vjerujte mi da smo 90% stvari i među navijačkim skupinama, a i u hrvatskom društvu riješili. To je pitanje kriminalaca u svečanim ložama - poručio je Bulj.

Marko Milanović Litre (Suverenisti) ustvrdio je da Vlada ponovno "u svom činovničko-birokratskom euro sužanjskom stilu provodi volju svojih europskih političkih komesara" i ne uzima u obzir potrebu zaštititi toliko teško stečena prava i slobode svojih građana.

- Usvajanje ove konvencije je ništa drugo nego nastavak rigoroznih, nepravednih i diskriminatornih politika svih prijašnjih vlada prema jednoj društvenoj manjini u čijim redovima postoji problem, ali postoji i čestitost, poštenje i nesebična požrtvovnost koju su iskazali nebrojeno puta na lokalnoj, ali i na nacionalnoj razini - kazao he.

Naveo je kako su navijači nebrojeno puta pokazali nesebičnost i to kad su pomagali prilikom posljedica katastrofalnih poplava u Slavoniji ili nedavnom potresu u Zagrebu. 

'Nisam radio ništa krivo i nisam naštetio HDZ-u. Vjerujem da ću na sudu dokazati nevinost'
'Nisam radio ništa krivo i nisam naštetio  HDZ-u. Vjerujem da ću na sudu dokazati nevinost'

- Od Domovinskog rata pa sve do danas hrvatske vlasti pokušavale su zatomiti stečene slobode i prava naših sugrađana jer su imali potrebu i želju uspostaviti kontrolu na tribinama hrvatskih sportskih borilišta. Te tribine su do sada nebrojeno puta bile svjetlo koje je osvjetljavalo mračne kutove u kojima se godinama kultivirala korupcija, kriminal i malverzacija u hrvatskom sportu, politici i društvu općenito. Tribine su nebrojeno puta bile trbuhozborac velikog dijela našeg društva, a to svakako nije dobro ni za jednu vlast pa tako ni za ovu - poručio je Milanović Litre.

Marin Miletić (Most) upozorio je na diskriminaciju navijača. 

- Član sa, kluba navijača Armade Rijeka. Kad mi dolazimo na našu sjevernu tribinu zabranjeno nam je staviti maskice, no ako dolazite na centralnu tribinu ne možete doći bez maskice, kažu radi epidemioloških razloga. Zanima me, brine li se ova država i Stožer za sve građane ili oni koji su navijači se mogu slobodno zaraziti - rekao je zastupnik Mosta.

Na početku sjednice zastupnici su zbog afere Janaf Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP) ukinuli imunitet i tako omogućili pokretanje kaznenog postupka, ali i lišavanje slobode te određivanje istražnog zatvora za navedene zastupnike. Osigurana je i stabilnost tanke parlamentarne većine i to tako što će Dražena Barišića u saborskim klupama zamijeniti Mato Čičak, koji je odmah prisegnuo na dužnost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...