News

Komentari 13

Žena (79) se ugušila: 'Kuća je bila puna dima i monoksida, ja sam se skoro srušio od toga'

Žena (79) se ugušila: 'Kuća je bila puna dima i monoksida, ja sam se skoro srušio od toga'

Zadnji put sam ju vidio u subotu kad sam joj donio drva za ogrijev. Kako je padao snijeg sam joj donio drva za par dana. Očistio sam kuću i peć jer je bila slabije pokretna, ispričao nam je sin

U ponedjeljak sam zvao majku da mi kaže ako nešto treba. No nije mi se javljala. Sat kasnije sam ju nazvao na mobitel, alki isto se nije javljala, pa sam pomislio da je otišla kod kokica, ili u vrt ili kod susjede gdje je znala odlaziti. U međuvremenu me nazvao susjed i kazao da ne vidi dim iz dimnjaka i da kokice nisu bile puštene. To mi je bio alarm da nešto nije u redu i odmah sam došao, ali je kuća bila zaključana, ispričao nam je Zvonko Hleb, sin umirovljenice Đurđice koja je preminula u kući u Križevcima nakon što se zapalila električna deka kojom se pokrivala. Živjela je sama. 

Zvonko nije uspio ući na ulazna vrata, pa se popeo na balkon i otvorio vrata koja vode do kuhinje. 

- Kuća je bila puna dima i monoksida. Odmah sam otvorio ulazna vrata i jedva stigao istrčati na dvorište jer sam se gotovo srušio od monoksida - ispričao nam je Zvonko. 

- Zadnji put sam ju vidio u subotu kad sam joj donio drva za ogrjev. Kako je padao snijeg sam joj donio drva za par dana. Očistio sam kuću i peć jer je bila slabije pokretna. Bio sam nekoliko sati kod nje. Oko 13.30 sam otišao, a idući dan joj je prijepodne došao unuk - ispričao nam je Zvonko. 

Policijski očevid je pokazao kako je za smrt Đurđice krivo mehaničko oštećenje električnog kabla deke za grijanje. Došlo je do tinjanja, stvorile su se velike količine dima i otrovnih plinova. Uslijed udisanja otrovnih plinova i dima jadna žena je preminula. 

Policija će o tragediji izvijestiti i Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. 

Najčitaniji članci