Obavijesti

News

Komentari 26

Žene iz Slavonije ispekle 100 kg kolača za sve stradale u potresu

Žene iz Slavonije ispekle 100 kg kolača za sve stradale u potresu

'Naravno da kolači nisu nešto je presudno ljudima stradalim u potresu, ali smo u blagdanskim danima željeli tim napaćenim ljudima pomoći toplom ljudskom gestom, rekao je Goran Đanić, načelnik općine Podgorač

VIDEO

Najmanje 2000 raznih kolača volonterima Crvenog križa u Petrinji dovezle su četiri mještanke Velike Kopanice kraj Slavonskog Broda. Tamo od četvrtka traje velika akcija pečenja kolača za volontere i stradale u potresu, a akciju su se, uz žene iz Velike Kopanice, uključile i mještanke Berovaca, Divoševaca, pekari iz Donjih Andrijevaca, žene iz Slavonskog Broda...

Inicijativu je započela Jelena Blažević, a s njom je u Petrinju na sivlestarsku večer kolače dovezla i Mandica Mihalj Kovačević.

-Sve žene u selu i okolici su se udružile, cijeli dan jučer i danas pekle kolače i one ih večeras dovezle ovdje u Petrinju. Naše je mjesto poznato po kiflicama, kolačima i podijelit ćemo ih na raznim punktovima u Petrinji. Već smo donosile kolače, prvo Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, a sad volonterima Crvenog križa. Sretna im svima nova godina i neka mirno spavaju - poručila je gospođa Mandica, koja je majka dvoje djece i baka troje unučadi, a kolače je pekla do 1.30. Ujutro se ustala u šest, da bi radila do 14, a potom u kombi i put Petrinje.

- Dvoumila sam se hoću li ići, ali nitko mi nije rekao nijednu riječ da ne idem, svi su rekli, bako pozdravi sve - kaže plemenita gopođa Mandica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispekle kolače za stradale u potresu 

 

A dva kombija prepuna higijenskih i kućanskih potrepština, a ponajviše s domaćim kolačima, krenula je danas nešto prije podneva iz Podgorača prema potresom pogođenim selima Banovine.

Naime, nakon što su pripadnici DVD-a Podgorač kao prvi s područja Osječko-baranjske županije još u utorak u poslijepodnevnim satima došli u Petrinju kako bi pomogli u raščišćavanju ruševina, brojne žene s područja podgoračke općine inicirale su akciju pravljenja domaćih kolača za stanovnike nastradalih sela Banovine.

Tako je, gotovo preko noći, napravljeno i prikupljeno nešto više od stotinu kilograma domaćih kolača, ali i drugih kućanskih i higijenskih potrepština.

Apel policije: Javite nam se ako imate informacije o krađama na potresom pogođenom području
Apel policije: Javite nam se ako imate informacije o krađama na potresom pogođenom području

- Zahvaljujući mještanima, a osobito ženama općine Podgorač, uspjeli smo prikupiti donacija za dva kombi vozila. Naravno da kolači nisu nešto je presudno ljudima stradalim u potresu, ali smo u ovim blagdanskim danima željeli tim napaćenim ljudima pomoći ovakvom toplom ljudskom gestom – rekao je Goran Đanić, načelnik Općine Podgorač koji se i osobno uputio put sela Banovine, dodajući kako zahvaljuje i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Podgorača i Stipanovaca koji su ustupili svoja vozila.

Ove slatke, ljudske donacije dostavljene su na područje Banovine već u poslijepodnevnim satima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.