News

Komentari 79

Ženi koja je upozorila na buku zbog žičare zapalili automobil

Ženi koja je upozorila na buku zbog žičare zapalili automobil

Dijana Banek Saž jučer je za 24sata javno progovorila o nesnosnoj buci koji izaziva nova sljemenska žičara. Nakon toga joj je izgorio automobili, a iz policije su potvrdili kako se radi o namjernom paležu

Dijani Banek Saž je nakon javnog istupa, gdje je, između ostalog, prozvala i šefa gradilišta Gorana Radića, noćas izgorio automobil ispred kuće. 

Policija je nakon provedenog očevida utvrdila kako se radi o namjernom paležu.

- Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar najvjerojatnije namjerno izazvan otvorenim plamenom - objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Podsjetimo, Dijana živi ni 100 metara zračne udaljenosti od žičare Sljeme i tvrdi da buka koju žičara proizvodi premašuje 50 decibela te da je cijela situacije postala nesnosna, a strah ju je da će biti i gore kada žičara proradi. 

- Ponukana izjavama šefa gradilišta, gospodina Gorana Radića neki dan na televiziji, kada je rekao da je uživao voziti se u žičari i da ona nije glasna, htjela bih ga pozvati jedno jutro kada žičara krene raditi. Ujutro u 7 sati neka dođe u našu spavaću sobu gdje je izmjereno preko 50 decibela buke, što sigurno nije glasnoća koja je dozvoljena u naseljenom području. Čisto da vidi kako je živjeti tu i kako to zvuči - rekla je pa dodala.

- To je neprekinuta buka... Kada bi žičara krenula raditi, buka bi trajala od početka pa sve do kraja radnog vremena. Ma ne možete zamisliti. Zvuk je kao da se nalaziš u postrojenju žičare ili trafostanici, neprekinuta buka koja izjeda mozak. Jedva da možeš razgovarati. Mi smo baš mjerili... Radić je rekao da je buka od 50 do 61 decibela, a da je dozvoljeno 65 - kazala je Dijana ogorčeno za 24sata. 

Najčitaniji članci