Obavijesti

News

Komentari 151

Žiniću kuća u Glini za kunu mjesečno: 'Nije mi neugodno, tražim samo što mi pripada'

Žiniću kuća u Glini za kunu mjesečno: 'Nije mi neugodno, tražim samo što mi pripada'

Kuća je bila u vlasništvu obitelji Paspalj koja je u Oluji izbjegla u Srbiju. Ivo Žinić u njoj obitava od 1995. a do 2008. najam je plaćao 100 kuna. Sada od države može tražiti da mu je daruje...

VIDEO

Bivši sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u kratkom razgovoru večeras nam je rekao kako samo traži ono što mu pripada i da mu nije neugodno što će plaćati najam jednu kunu.

- Ja sam zahtjev podnio još 2008. godine. Kao hrvatski branitelj, ništa ne tražim osim što mi pripada.I tada sam govorio da je sve po zakonu i žao mi je što sam završio kao najveći prevarant. Što se tiče najma od jedne kune, taj najam je simboličan jer bi mi kuća trebala biti darovana. Ako je po zakonu jedna kuna, platit ćemo jednu kunu. Ako je tisuću, platit ćemo tisuću - rekao je o kući u Glini koja mu je dodijeljena u trajno korištenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Godinama koristio stan

Pokretanje videa...

Žinić VIDEO

Radi se o kući koja je Žiniću dana na korištenje nakon Oluje u kolovozu 1995. godine, a bila je u vlasništvu glinske obitelji Paspalj koja je u Oluji izbjegla u Srbiju, a država je nekretninu otkupila krajem 1999. godine. Kroz 25 godina, od 1995. godine, Žinić je u dodijeljenoj kući na adresi Runjaninova 7 prebivao plaćajući sitnu najamninu od 100 kuna mjesečno, a od 2008. godine nije plaćao ništa jer je podnio zahtjev za darovanje.

Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i obnovu Sisačko-moslavačke županije donio je rješenje kojim se utvrđuje da Ivo Žinić ostvaruje pravo na stambeno zbrinjavanje davanjem u najam obiteljske kuće u državnom vlasništvu na adresi Glina, Runjaninova 7.Rješenje mu je dodijeljeno kao branitelju temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, nakon što je utvrđeno da u vlasništvu nema ni jednu drugu nekretninu, odgovorila je Jutarnjem listu Blanka Bobetko Majstorović, privremena voditeljica toga odjela. A Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje potvrdio im je da će mjesečni najam za obiteljsku kuću na potpomognutom području plaćati jednu kunu te da Žinićev zahtjev za darovanje kuće još nisu dobili.

Žinić godinama ilegalno koristio državni stan. Mora platiti samo 2000 kuna sudskih troškova
Žinić godinama ilegalno koristio državni stan. Mora platiti samo 2000 kuna sudskih troškova

Kako je 24 sata lani prvi otkrio, u imovinskoj kartici zatajio je da je suvlasnik velikog imanja u Marinbrodu, samo nekoliko kilometara udaljenom od Runjaninove ulice. Ovo otkriće bilo je važno jer, s obzirom na to da ima nekretninu u Marinbrodu, po zakonu ne može od države dobiti drugu nekretninu na dar. I više nije trebao imati pravo na dodijeljenu kuću u Glini.

Kuće u vlasništvu obitelji Žinić

Uz to, godinama je uporno odbijao vratiti novac koji je država uložila u obnovu njegove roditeljske kuće u Marinbrodu u drugoj polovici devedesetih..

Otac je dobio obnovu u puno većem opsegu nego što mu pripada jer je izjavio da će u obiteljskoj kući s njim živjeti i četveročlana obitelj njegova sina Ive.

Vratio stan, ovršit će ga zbog duga od 25.000 kuna: Žinić još živi besplatno u državnoj kući
Vratio stan, ovršit će ga zbog duga od 25.000 kuna: Žinić još živi besplatno u državnoj kući

Međutim, da bi ostvario pravo na darovanje bivše kuće Paspaljevih u Glini, država je od Ive Žinića tražila da državi vrati dio novca uložen u obnovu njegove trećine obiteljske kuće u Marinbrodu, ali je te zahtjeve ignorirao.

Žinić je iz HDZ-a otišao nakon što su 24sata razotkrila niz njegovih afera s korištenjem državne imovine.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović