Obavijesti

News

Komentari 100

Živ je i ima štap: Kim Jong-un se napokon pojavio u javnosti

Živ je i ima štap: Kim Jong-un se napokon pojavio u javnosti
4

Kim se nakon misterioznog nestanka ukazao sa svojom svitom u novoizgrađenom stambenom kompleksu za znanstvenike u Wisongu. Oslanjao se na crni štap

VIDEO

Vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un u utorak se po sjevernokorejskom vremenu pojavio u javnosti, što je prvi put da je to učinio u više od mjesec dana, javlja Daily Mail.

Kim se nakon misterioznog nestanka ukazao sa svojom svitom u novoizgrađenom stambenom kompleksu za znanstvenike u Wisongu.

- Rezidencijalni kompleks sastoji se od 24 bloka višekatnica, a tamo su i škole, bolnica, jaslice, dječji vrtić, razne službe i parkovi. Nakon što su ga informirali o kompleksu i pokazali mu kartu da ga vidi iz ptičje perspektive, on je sve razgledao - stoji u izvješću državne novinske agencije, koje nije popraćeno fotografijama s mjesta događaja.

Ipak, državne dnevne novine Rodong Sinmun na svojoj su naslovnici o bjavile nekoliko fotografija nasmiješenog Kima koji se oslanja na crni štap .

VIDEO

Državni mediji javljaju da je sjevernokorejski vođa posjetio i novoizgrađeni Institut prirodnih izvora energije, kojim ravna tamošnja Akademija znanosti. Pritom je nahvalio radnike bez kojih nijedan objekt ne bi bio tako sjajno sređen .

Kim Jong-unova odsutnost iz javnog života potaknula je nagađanja o njegovom zdravstvenom stanju i političkoj moći. Kim se u javnosti nije pojavio od koncerta 3. rujna kojem je nazočio sa svojom suprugom, a propustio je obilježavanje važne političke obljetnice prošlog petka kao i nedavno zasjedanje sjevernokorejskog parlamenta.

Sjevernokorejski dužnosnici su odbacivali nagađanja da je Kimova odsutnost povezana s njegovim zdravstvenim stanjem a dužnosnici u SAD-u i Južnoj Koreji nedavno su izjavili da nema naznaka da se Kim nalazi u političkim teškoćama.

VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei će sutra letjeti po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije