Obavijesti

News

Komentari 192

Žive uz svijeće: 'Trebam roditi, samo da moja Lea bude dobro'

Žive uz svijeće: 'Trebam roditi, samo da moja Lea bude dobro'
5

NOVA NADA: Dobri ljudi su Mujadžićima uplatili oko 10.000 kuna, a nedostaje im još oko 84.000 kuna kako bi platili astronomski dug Elektri i započeli novi život

VIDEO

Upravo se spremam u bolnicu na pregled. Trebala bih roditi za tri dana i sve ovo mi je veliki stres, rekla je u četvrtak Mateja Mujadžić (25).

Nosi djevojčicu, a dala joj je ime Lea. Mateja još nije odlučila hoće li se iz rodilišta vratiti u stan u kojem živi s ocem Senadom (53) ili će otići u materinski dom u Nazorovoj.

O njima smo pisali jer već deset godina žive u stanu bez električne energije. Senadov početni dug za struju od 3000 kuna te zbog ilegalnog spajanja na mrežu porastao je na 94.000 kuna. Novca nemaju jer je Senad teško bolestan i nesposoban za rad, a Mateja je po struci medicinska sestra koja je radila u privatnom domu umirovljenika. Iako ima četiri godine staža, sporazumno je otkazala ugovor o radu.

Krik očaja buduće majke

- Kad nisam bila u smjeni, korisnicima su lijekove, injekcije i terapiju davale spremačice, a ja sam za to trebala biti odgovorna. U slučaju da je nešto pošlo krivo, izgubila bih licenciju i nikad više ne bih mogla raditi u struci - objasnila je.

Imala je dečka s kojim je planirala zajednički život, no kad je ostala trudna, tvrdi da ju je napustio rekavši da dijete nije njegovo. Našla se u bezizlaznoj situaciji te je javnosti uputila apel za pomoć.

Bez struje i tople vode: Samo želim normalan život za bebu
Bez struje i tople vode: Samo želim normalan život za bebu

- Kad bismo riješili dug za struju, život bi nam dobio novi smisao. Želim normalan život za svoju bebu, no to joj u ovom trenutku ne mogu osigurati i u svemu mi još može samo pomoći hrvatska javnost - rekla je mlada žena. Gradske i socijalne službe upoznate su s njihovom situacijom te kažu kako su im više puta pokušavali pomoći, a tražili su od Elektre otpis duga ili makar plaćanje na rate. Nisu dobili pozitivan odgovor, a od objavljivanja teksta u našem dnevnom listu nisu se javili ni nesretnoj obitelji.

San o životu bez dugovanja

- Nadam se da će nam danas doći socijalna radnica, ali od drugih službi nitko nas nije nazvao ni obišao. Jako smo zahvalni svim dobrim ljudima koji su čuli moj apel i uplatili novac. Nemam riječi kojima im mogu iskazati svoju i tatinu zahvalnost. Dosad smo dobili oko 10.000 kuna i naš san o životu bez duga prema Elektri još je jako daleko. Više nemamo što učiniti. Čak i ako ne uspijemo skupiti novac za struju, barem ćemo u nekom duljem sljedećem periodu imati za hranu - rekla je Mateja koja priznaje kako joj je cijela situacija teška i osjeća se vrlo umorno, no zbog svojeg djeteta spremna je boriti se.

Samohrani otac i kći: 'Živimo u podrumu, gladni i bez struje...'
Samohrani otac i kći: 'Živimo u podrumu, gladni i bez struje...'

Dobrotvori su joj darovali sve potrebne stvari za malenu Leu tako da joj za bebu ne treba ništa. Njoj i Senadu nedostaje odjeće, obuće, deka, posteljine i ručnika te konzervirane hrane koja može dugo stajati.

Matejin broj mobitela je 092/354-2755, a njezin broj računa u Privrednoj banci Zagreb je HR 0223400093214529365.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"