Obavijesti

News

Komentari 28

Zlostavljani dječak još u domu, a majka i dadilja su na slobodi

Zlostavljani dječak još u domu, a majka i dadilja su na slobodi
1

NE MOŽE VIDJETI SINA Majka i dadilja dječaka (2) koji je imao ožiljke vjerojatno od gašenja čikova ne smiju prilaziti svjedocima te se moraju javljati policiji

VIDEO

Nešto više od dva mjeseca otkad su dječaka (2) primili u Klaićevu bolnicu s dva stara i jednim svježim prijelomom ruku te ožiljcima za koje se sumnja da su od gašenja čikova, njegovu majku (24) i dadilju (20) sud je pustio iz istražnog zatvora.

Obje su i dalje pod istragom, majka zbog sumnje u zanemarivanje djeteta, koje je dovelo do teških ozljeda, a dadilju terete da mu je te ozljede nanijela. Iza rešetaka su provele dva mjeseca. Puštene su 6. rujna, a istražni zatvor zamijenjen im je mjerama opreza, ne smiju kontaktirati s određenim svjedocima te se moraju redovito javljati policiji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:32

Kako doznajemo, majka još ne može vidjeti sina, kojeg je Centar za socijalnu skrb privremeno zbrinuo u domu.

I majku i dadilju pokušali smo kontaktirati za komentar, no majka se nije javljala na mobitel, a dadilja je bila nedostupna.Odvjetnik majke, Nebojša Bestić, smatra da razloga za njihovo zadržavanje nije ni bilo, a dadiljin branitelj po službenoj dužnosti, Danko Banda, kaže kako zbog tajnosti postupka ne može davati nikakve informacije.

Imalo je prijelom nadlaktične kosti 

Podsjetimo, početkom srpnja dječaka je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu dovela susjeda dadilje. Osoblju je ispričala da joj je djevojka pozvonila na vrata i zamolila je da ga odvede u bolnicu jer je pao i sumnja da je slomio ruku.

Dadilja zlostavljanog dječaka: 'Posvojili su me pa me izbacili'
Dadilja zlostavljanog dječaka: 'Posvojili su me pa me izbacili'

Dječaku je desna ruka bila natečena i boljela ga na dodir, bio je prestrašen i plakao. Nakon dijagnostičke obrade i pregleda, liječnici su ustanovili da dijete ima svježi prijelom desne nadlaktične kosti, stare prijelome obje podlaktice, brojna nagnječenja i hematome te po tijelu ožiljke za koje se sumnja da su nastali prislanjanjem vrućih predmeta na kožu djeteta, odnosno gašenjem čikova. Liječnici su odmah posumnjali na zlostavljanje jer je dječak imao više ozljeda različite starosti po različitim dijelovima tijela. Prema RTG snimkama zaključili su kako su oba prijeloma na podlakticama sama zacijelila, odnosno nisu medicinski sanirani. Uspjeli smo tad stupiti u kontakt s majkom, koja nam je kazala da nije bila u Zagrebu jer je morala ići raditi na more.

'Nisam znala za starije ozljede' 

Dadilja joj je javila tek da joj je sin slomio ruku, dok o ranijim ozljedama, tvrdi, ništa nije znala. Centar za socijalnu skrb priopćio je da ova jednoroditeljska obitelj ranije nije bila u sustavu socijalne skrbi. Uz zbrinjavanje i zaštitu, dječaku su osigurali psihološku i drugu stručnu pomoć.

U bolnicu dovela dječaka (2) s lomovima i ožiljcima od čikova
U bolnicu dovela dječaka (2) s lomovima i ožiljcima od čikova

Majka je s dječakom jedno vrijeme stanovala kod bake, svoje majke. Nakon žestoke svađe u veljači 2018. godine obje su završile na Prekršajnom sudu, osuđene su uvjetno te su dobile zabranu međusobnog uznemiravanja na godinu dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu