News

Komentari 143

Užas kod Koprivnice: Muškarca 28 godina držao kao roba, silio ga na težak rad i zlostavljao ga

Užas kod Koprivnice: Muškarca 28 godina držao kao roba, silio ga na težak rad i zlostavljao ga

Muškarca (65) prijavili su zbog trgovine ljudima jer je od 1993. držao 66-godišnjaka na imanju, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni rad oko brige sa stokom i u kućanstvu, bez naknade i osnovih uvjeta

Koprivnička policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 65-godišnji muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima.

Policija u svom šturom priopćenju navodi da je osumnjičeni koji živi na području Koprivničko križevačke županije, od 1993. godine do lipnja ove godine na svom poljoprivrednom gospodarstvu, iskorištavajući teške obiteljske prilike i životne okolnosti držao 66-godišnjaka.

U tih 28 godina koliko je čovjeka držao u "ropstvu" čak ga je fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanje ljudima iz članka 106. stavka 1. Kaznenog zakona, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku. Ukoliko odvjetništvo podigne kaznenu prijavu, a sud utvrdi da se doista radilo o tom kaznenom djelu, osumnjičeni može očekivati kaznu zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.

To je drugi slučaj držanja roba na imanju unatrag nekoliko godina na području Koprivničko križevačke županije. Podsjećamo da su 24sata pisala o slučaju iz Novigrada Podravskog.

Najčitaniji članci