Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

'Zmijanović bi trebala gledati svoje iskustvo, a ne Slavicu...'

Tomislav Ćorić, komentirao je ponovno imenovanje Nelle Slavice na čelo NP Krka iako je Upravni sud poništio rješenje o njezinu imenovanju na temelju tužbe druge kandidatkinje za to radno mjesto

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
8 komentara

Mi smo u četvrtak zaprimili presudu Upravnog suda u Splitu i temeljem toga se sastalo povjerenstvo koje je elaboriralo svoje mišljenje temeljeno na sadržaju te presude. I temeljem tog mišljenja sam imenovao gospođu Slavicu za ravnateljicu NP Krka, u skladu sa zakonom.

Poručio je u srijedu ministar zaštite okoliša, Tomislav Ćorić, komentiravši ponovno imenovanje Nelle Slavice na čelo NP Krka iako je Upravni sud poništio rješenje o njezinu imenovanju na temelju tužbe druge kandidatkinje za to radno mjesto.

DRUGI PUT NP Krka: Ćorić je opet donio rješenje o imenovanju Nelle Slavice

Podsjetimo, kad je Ćorić prvi put imenovao Slavicu, koja je javnosti poznata po tome što je imala dvije stranačke iskaznice, HDZ-a i HNS-a, žalila se Ljiljana Zmijanović tvrdeći su joj povrijeđena prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog branitelja. Osim prednosti statusa hrvatskog branitelja, naglašavala je da je kao doktorica znanosti i kvalificiranija za to radno mjesto. 

ZMIJANOVIĆ SRETNA ODLUKOM Slavici poništena funkcija: 'To su dobre vijesti i za Hrvatsku'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ćorić je sad Slavicu ponovno imenovao na četverogodišnji mandat ravnateljice NP Krka. 

RAVNATELJICA NP KRKA Slavici stranačke iskaznice odmogle: Poništena joj funkcija

- Gospođi Zmijanović ni na koji način nisu ugrožena prava temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima i to je jasno iz te presude. Pozivam ju da se u svojim daljnjim obraćanjima po tom pitanju referira na svoje radno iskustvo, na reference, a ne na druge kandidate - rekao je Ćorić ponovivši kako je imenovanje bilo u skladu sa zakonom. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message