News

Komentari 288

Promijenili zakon: Sad je lakše do državljanstva u Emiratima. Osuđeni Zoran Mamić je tamo

Promijenili  zakon: Sad je lakše do državljanstva u Emiratima. Osuđeni Zoran Mamić je tamo

Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, otputovao je u Dubai 26. ožujka. Odvjetnik je rekao da će se vratiti za tjedan dana

Dobiti državljanstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima strancima je dosad bilo prilično komplicirano. Morali su dokazati da su legalno u zemlji najmanje 30 godina i da cijelo vrijeme imaju neprekinuti radni odnos. Ključna riječ je 'dosad'.

Prije tri mjeseca vladar Dubaija, šeik Mohamed ben Rašid Al-Maktum, objavio je da državljanstvo sad dodjeljuju darovitim ljudima, ulagačima, doktorima, inženjerima...

Emirati nemaju ugovor o izručenju s Hrvatskom.

Može putovati s pravomoćnom presudom

Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, otputovao je u Dubai 26. ožujka. Mogao je putovati jer mu još nije stiglo rješenje o služenju zatvorske kazne. Njegov odvjetnik rekao je da će se vratiti za tjedan dana, kao što je i obećao. Tih tjedan dana je prošlo. Još nije poznato je li se Zoran Mamić vratio.

Ranije je bio u Bosni i Hercegovini, gdje je posjetio brata Zdravka Mamića, pravomoćno osuđenog za izvlačenje novca iz Dinama i bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Zoran Mamić u Emiratima je trenirao Al-Nassr, Al Ain i Al-Hilal.nS Al Ainom osvojio je prvenstvo i 2018. godine doveo ga do finala klupskom SP-a u kojem je izgubio od Real Madrida. Cijene ga kao darovitog trenera.

Lani je objavljeno da ga šeici žele na poziciji izbornika. 

Božinović se čudi što putuje s pravomoćnom presudom

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da mu nije logično da Zoran Mamić prelazi granicu s pravomoćnom presudom.

-  Policija je postupila kako je jedino mogla, a je li trebao dobiti kakvu mjeru to je pitanje za treću granu vlasti pa pitajte njih. Meni osobno nije logično da osuđen može putovati, ali to nije stvar policije jer nije imala nikakve osnove da postupi drugačije od onog kako je postupila -  rekao je Božinović