News

Komentari 189

Zoran Mamić mora se javiti u zatvor 10. svibnja. Ako to ne učini, raspisat će tjeralicu

Zoran Mamić mora se javiti u zatvor 10. svibnja. Ako to ne učini, raspisat će tjeralicu

Odvjetnici Zorana Mamića zatražili su da sud proslijedi molbu njihovog klijenta ministarstvu pravosuđa da kaznu odradi u BiH. To je i napravljeno uz dodatni stav sutkinje izvršenja kazne koja se tome protivi

Zoran Mamić danas nije došao kod sutkinje izvršenja kazne preuzeti datum kad se mora javiti u zatvor. Sutkinja mu je odredila da je to 10. svibnja kao i porezniku Milanu Pernaru koji se danas pojavio na sudu u Zagrebu. 

Pogledajte video: Mamićevi odvjetnici tražili da sud proslijedi molbu ministarstvu

Podsjetimo, Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama. Prije nego što se trebao javiti za izvršenje kazne otputovao je u Bosnu i Hercegovinu. Od tamo je odaslao priopćenje u kojem je naveo kako želi služiti kaznu u BiH, čiji je državljanin. U priopćenju naglašava da nije bjegunac te da svoj zahtjev temelji na zakonima RH i BiH te na međunarodnim konvencijama, o čemu je izvijestio i nadležni hrvatski sud, kao i Ministarstvo pravde BiH. U BiH je s bratom Zdravko Mamićem, bjeguncem od hrvatskog pravosuđa, također pravomoćno osuđenim za izvlačenje novca iz Dinama.

Milan Pernar se na ovu odluku može žaliti i tražiti odgodu izvršenja kazne zbog osobnih, profesionalnih ili zdravstvenih razloga, dok je Zoran Mamić tu mogućnost izgubio jer se nije pojavio.

Pogledajte video: Bjegunac i njegov brat također u BiH

Može se žaliti u roku od osam dana

Tijekom dana odluka o datumu kad se mlađi Mamić treba pojaviti u zatvoru bit će izvješena na oglasnoj ploči, a u roku od osam dana on ima pravo žalbe. 

U međuvremenu su odvjetnici Zorana Mamića, Nikola Mandić i Ivan Stanić zatražili da sud proslijedi molbu Zorana Mamića za izdržavanjem kazne u BiH ministarstvu pravosuđa, što je, rekao je glasnogovornik županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić, i napravljeno, uz dodatni stav sutkinje izvršenja kazne koja se tome protivi. 

Što ako se Zoran Mamić ne pojavi do 10. svibnja?

Najčitaniji članci