Obavijesti

News

Komentari 271

Zorić: Tražimo 2,71 kn po litri, traktori će ostati na cestama

Zorić: Tražimo 2,71 kn po litri, traktori će ostati na cestama
5

Dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Branko Zorić poručio je kako mljekari traže samo civilizirani razgovor i da ih primi Milanović

VIDEO

Laž je da tražimo otkupnu cijenu 3,50 kuna po litri mlijeka. Mi samo tražimo otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja EU 27, što trenutno iznosi 2,71 kuna po litri, kazao je dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Branko Zorić. Gostujući u emisiji 24sataTV-a "Bez ograde", Zorić je istaknuo kako ga zanima gdje ide razlika u otkupnoj cijeni i onoj koju plaćaju krajnji korisnici.

- Prerađivači nude 2,43 kuna po litri, a oni uzimaju 6 kuna. Gdje ide razlika? Oni samo oberu mlijeko i zapakiraju i na tome uzimaju 3,60 kuna, a ja moram proizvesti mlijeko za 2,43. Pa što je teže, proizvesti ili zapakirati? - pita se Zorić.

Što se tiče nekih napisa da su hrvatski mljekari nekonkurentni, Zorić kaže kako to nije istina jer proizvode po europskom standardu. Dodao je kako Lactalis (vlasnik Dukata) od francuskih mljekara otkupljuje mlijeko po 0,38 eura po litri. Osvrnuo se i na ugovor koji je dio mljekara potpisao u petak. Ponovio je da se radi o manjini, odnosno 15 posto, dok je 85 posto mljekara protiv. 

Na pitanje kako komentira medijsku hajku zbog poticaja koje mljekari dobivaju, Zorić je rekao kako ih se želi prikazati kao "neradnike i muljatore".

- Ja sam dobio oko 789.000 kuna poticaja za prošlu godinu. Taj poticaj nisam ni osjetio jer sve uzmu prerađivači i trgovci - ustvrdio je.

Napomenuo je da ako se ne postigne dogovor proizvodnje neće biti, a onda bi i radnici mogli ostati bez posla.

- Mi godišnje uplaćujemo 2 milijarde kuna doprinosa za radnike. Ako ovo naprave proizvodnje neće biti, a ja garantiram da bi mogli raditi duplo - tvrdi Zorić. Na kraju je poručio da traktori ostaju na ulicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.