Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
215 komentara

Zrakoplova F-16 nema, ostala nam je samo papirnata maketa

Od kupnje 'starih kanti', koje su brojni ugledni stručnjaci smatrali najlošijim rješenjem, nije nas spasila hrvatska pamet, nego izraelska šlampavost i američka pažnja

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
215 komentara

Aviona nema, nebo bi u dogledno vrijeme moglo ostati bez obrane, ali nitko nije kriv. Izraelska delegacija došla se ispričati. U MORH-u ih je dočekao zapovjednik GS-a Hrvatske vojske Mirko Šundov, dok im je Plenković 'složio frku' - poslao je predstojnika svojeg ureda Zvonimira Frku Petešića... 

STIŽU IZRAELCI Krstičević o problemu s F-16: 'Moje odgovornosti tu nema'

- Ova Vlada je sve napravila, ali nema ugovora, nismo ga potpisali, nema financijske štete ni obaveze - rekao je ministar obrane Damir Krstičević prije sjednice Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Hrvatskoj je ratno zrakoplovstvo potrebno i mi ćemo ga sigurno imati, u to sam uvjeren - dodao je Krstičević.

Premijer Plenković kao da je ponovio njegove riječi:

- Kupoprodajnog ugovora nema, on nije potpisan i nema nikakve štete za Hrvatsku. Ono što možemo reći jest da smo sve napravili u dobroj vjeri. Ako se pokaže da ovaj projekt neće moći biti dovršen, Vlada tu odluku, kao što ju je donijela, može i poništiti.

IZRAEL JE PRIZNAO: 'Posao je propao jer smo F-16 nudili i Rumunjima i Bugarima'

To, čini se, daje naslutiti i kakav će biti politički rasplet priče s avionima. Izjeo vuk magare, nema ostavke, nema štete, nema odgovornosti, ponovit će se natječaj, a na borbene zrakoplove čekat ćemo još koju godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

To možda i nije sasvim loše - od kupnje 'starih kanti', koje su brojni ugledni stručnjaci smatrali najlošijim rješenjem, nije nas spasila hrvatska pamet, nego izraelska šlampavost i američka pažnja.

Izrael u hangarima ima još stotinjak Baraka. Da im je posao s nama uspio, mogli su nastaviti prodavati svoje avione drugim državama, pa bi tako Amerikancima konkurirali s letjelicama koje su im oni darovali ili prodali. A nije tako lako naći tržište za sto aviona.

'NE PREDAJEM SE DO KRAJA' Časnik koji je odlučivao o F-16: 'Vjerujem u Boga, ne u papire'

Dok se stvar ne raspetlja, nama ostaje papirnata flota, jedina s kojom nećemo zabrljati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message