Župan Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom. Svejedno, ne mora ići u zatvor | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 134

Župan Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom. Svejedno, ne mora ići u zatvor

Župan Tomašević pravomoćno osuđen za nasilje nad ženom. Svejedno, ne mora ići u zatvor

Na Županijskom sudu u Karlovcu donesena je pravomoćna presuda protiv župana požeško-slavonskog. Potvrdili su raniju osuđujuću presudu iz Slavonskog Broda

VIDEO

Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski, pravomoćno je osuđen zbog nasilja nad suprugom Marom Tomašević. Svejedno, neće u zatvor. Podsjetimo, nakon dvije godine, u siječnju mu je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena nepravomoćna presuda kojom je osuđen na 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine. 

Mlatio ju je, davio i prijetio da će je izbosti: Ne ide u zatvor
Mlatio ju je, davio i prijetio da će je izbosti: Ne ide u zatvor

Prije tri tjedna, sredinom studenog, donesena je nova, pravomoćna presuda na Županijskom sudu u Karlovcu. Njom je, kako doznajemo, odbijena žalba državnog odvjetnika zbog odluke o kazni kao neosnovane, između ostalog iz razloga što je upravo državni odvjetnik kaznu na koju je Tomašević osuđen predlagao u podignutoj optužnici te u završnom govoru. Odbijena je i žalba župana kao neosnovana.

Potvrđena je presuda kojom je Alojz Tomašević proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela, kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, nasiljem u obitelji i kaznenog djela protiv života i tijela. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s time da mu je izrečena uvjetna osuda, što znači da se izrečena jedinstvena kazna zatvora neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.

Supruga župana: 'Djeca me ne podržavaju i to me najviše boli'
Supruga župana: 'Djeca me ne podržavaju i to me najviše boli'

U obrazloženju ranije presude, sudac u Slavonskom Brodu detaljno je opisao što je Tomašević činio supruzi od srpnja 2016. do listopada 2017.

- Učestalo joj je govorio da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan. 

- U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka. U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala 'Je li te to kuja zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao.

- Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator - čitao je sudac obrazloženje presude.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 134

VIDEO