News

Komentari 0

Zvijezde hrvatske opere učit će osobe s post-covid sindromom pravilnim tehnikama disanja

Zvijezde hrvatske opere učit će osobe s post-covid sindromom pravilnim tehnikama disanja

Rehabilitacija ovakve vrste mogla bi trajati do 6 tjedana. a sve će se odvijati preko online platformi i biti će potpuno besplatno

U sklopu inicijative 'Prodiši', 10-ak zvijezda hrvatske opere osječkog i zagrebačkog HNK, s građanima koji imaju post-covid sindrom, vježbat će različite tehnike disanja, prenosi RTL.

Rehabilitacija ovakve vrste mogla bi trajati do 6 tjedana

Vokalni trening i pjevačko disanje dobro su poznati onima kojima glasnice život znače. No, uvelike će značiti i onima koji možda falšaju i nemaju javne nastupe, već oštećena pluća.

Operne kolege iz zagrebačkog i osječkog HNK-a već su spremni za ulogu instruktora. Pokrenuli su akciji Prodiši - inicijativa po uzoru na Veliku Britaniju u kojima su se operni pjevači služili i uspavankama. 

- Ideja je da se svojim znanjem i iskustvom uključimo i na ovaj način pomognemo i humanitarno djelujemo i zajednici vratimo što možemo vratiti - naglasio je prvak Opere HNK u Zagrebu Ljubomir Puškarić.

Operni pjevači će s preboljelima uvježbavati razne tehnike disanja koje pomažu plućima, a dobre su i za psihu.

Rehabilitacija ovakve vrste mogla bi trajati do 6 tjedana. a sve će se odvijati preko online platformi i biti će potpuno besplatno.