News

Komentari 18

Zvonimir Šostar: 'Do srijede želimo dostići najmanje 10 tisuća cijepljenih dnevno'

Zvonimir Šostar: 'Do srijede želimo dostići najmanje 10 tisuća cijepljenih dnevno'

Istaknuo je kako je u Zagrebu planirano da u dvije smjene radi oko 30 timova, po pet timova u svakoj dvorani u smjeni, i 36 timova na Velesajmu

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar" danas je izjavio kako od srijede imaju za cilj procijepiti 10 tisuća ljudi dnevno u glavnom gradu.

Kako prenosi HRT, Šostar je potvrdio da su na sastanku ravnatelja domova zdravlja u Zagrebu sve zdravstvene institucije, bez obzira jesu li u vlasništvu grada ili države, izrazile spremnost za suradnju i pridružile se akciji.

- Do kraja dana mi ćemo dobiti točan broj liječnika i medicinskih sestara i napraviti za idući tjedan jedan raster koliko će koja zdravstvena ustanova dati zdravstvenih djelatnika. Planiramo za utorak probno testiranje tri dvorane, od srijede puni pogon, a Velesajam bi dignuli na preko 6000 cijepljenih. Uz ono što će se dignuti i u ove tri dvorane, računamo da ćemo dostići zadani cilj na najmanje 10 000 cijepljenih dnevno- rekao je Šostar.

Istaknuo je kako je u Zagrebu planirano da u dvije smjene radi oko 30 timova, po pet timova u svakoj dvorani u smjeni, i 36 timova na Velesajmu.

- To je oko 100 zdravstvenih djelatnika dnevno. Mi Velesajam pokrivamo s 24 čovjeka svaki dan. Na testno cijepljenje će biti pozvano oko 200, 300 ljudi. Vjerojatno ćemo u subotu ujutro početi raditi, sve ovisi o količini cjepiva- dodao je.

Dvorane, od kojih svaka može primiti oko 1000 ljudi, bit će spremne do ponedjeljka.

- Želimo da u Zagrebu sve bude perfektno kao i na Velesajmu. Još jednom naglašavam da smo u drugoj fazi, a ne u trećoj kada apsolutni prioritet imaju stariji, i da ih najbolje poznaju njihovi liječnici - naglasio je Šostar.

Najčitaniji članci